La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tarragona nega l’augment de la insegureta­t a la Part Alta

El govern municipal assegura que al barri històric han baixat els delictes, fins i tot si es compara amb el 2019, abans de la pandèmia

- ESTEVE GIRALT Tarragona

Set dies després de despertar-se amb l’apunyalame­nt al coll d’un jove extutelat, després d’una nova baralla a la Part Alta entre migrants, l’Ajuntament de Tarragona va acollir ahir la reunió de la junta de seguretat, ja prevista, per abordar entre altres temes el problema d’insegureta­t al centre històric. Després de la trobada, amb presència dels responsabl­es de tots els cossos policials, el govern local va assegurar que les dades contradiue­n els veïns, comerciant­s i restaurado­rs de la Part Alta, que denuncien que se senten cada vegada més insegurs.

El missatge, que el centre històric no és la zona de Tarragona que concentra més delictes, per la qual cosa no s’entén que s’hi posi tant el focus si fins i tot han caigut els fets delictius. “El nombre de delictes a Tarragona és el més baix dels últims cinc anys, segons la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra; aquesta dada de vegades sorprèn, però són dades fefaents”, va destacar Manel Castaño, portaveu municipal. El regidor va destacar que al maig la xifra de delictes va estar un 15% per sota del mateix mes del 2019, abans de la pandèmia i les seves restriccio­ns, amb el turisme a tota màquina.

Sobre les baralles i la insegureta­t denunciada a la Part Alta, el portaveu va voler empatitzar amb els qui ho pateixen: “Som conscients que hi continua havent delictes, i que alguns veïns n’han patit els últims mesos”.

De portes endins, preocupa al govern municipal, des d’aquesta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain