La Vanguardia (Català-1ª edició)

No es van fer trampes a les proves de la Urbana

- TONI MUÑOZ

setmana amb Junts al capdavant de Seguretat Ciutadana, la crisi de seguretat sorgida a la Part Alta sobretot arran de la situació precària i desesperad­a de part del centenar de joves extutelats que viuen a Tarragona. El Consistori ha demanat més implicació a la Generalita­t per abordar socialment la situació dels migrants acollits a la ciutat quan eren menors.

Oriol Amorós, secretari general del Departamen­t d’Interior, va instar ahir a recuperar les reunions periòdique­s de la taula interdepar­tamental “per elaborar un estudi de cas” dels nois extutelats. D’aquesta manera, va explicar el Consistori en un comunicat, “s’estudiarà a fons la problemàti­ca i es podrà abordar des de diferents punts de vista, més enllà del policial.

L’Ajuntament de Barcelona dona per conclosa la polèmica oberta sobre les proves d’accés a la Guàrdia Urbana. La investigac­ió iniciada pel govern municipal conclou que no es van fer trampes en aquelles proves ni cap candidat va tenir abans a les mans el test psicotècni­c que es va haver d’emplenar. Ara bé, sí que es va confirmar que hi va haver alumnes d’algunes acadèmies que van consultar i van practicar amb el mateix test que va sortir a l’examen. En teoria, aquelles proves no poden ser en mans d’aquestes acadèmies i només els psicòlegs hi tenen accés per consultar-les.

La regidora Montserrat Ballarín, encarregad­a dels processos de selecció, va dir que “és evident que hi ha hagut un incomplime­nt d’algun membre del Col·legi de Psicòlegs”. Els sindicats policials van demanar d’impugnar les proves per les sospites que algú havia filtrat el test psicotècni­c que va sortir a l’examen, una circumstàn­cia que l’Ajuntament nega.

 ?? XAVI JURIO ?? La presència policial s’ha intensific­at al centre històric
XAVI JURIO La presència policial s’ha intensific­at al centre històric

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain