La Vanguardia (Català-1ª edició)

Malena Costa enlluerna a Eivissa

El 50è aniversari d’Adlib converteix Dalt Vila en una passarel·la històrica

- ANDRÉS GUERRA Eivissa

Orgullosa com en les grans ocasions, Malena Costa (Alcúdia, Mallorca, 1989) destaca com una de les models amb més presència a la passarel·la del 50è aniversari d’Adlib Ibiza, un certamen històric que obren Verónica Blume, Vanesa Lorenzo i Martina Klein . L’exhibició de Charo Ruiz, Tony Bonet, Elisa Pomar, Ibimoda, Espardenye­s Torres, Dolors Miró i S72 Hat entre un total de 16 firmes al Baluart de Santa Llúcia, al cim de Dalt Vila, fa brillar encara més el magnífic emplaçamen­t, patrimoni de la Unesco. Eivissa és platges, esperit hippy, lleure i moda: una indústria que reforça el caràcter de l’illa blanca com a destinació única al món. “Per mi aquesta és una cita molt especial, sempre havia volgut desfilar a Adlib i debutar en el 50è aniversari em fa moltíssima il·lusió. Tot i que soc mallorquin­a, sempre he dit que el meu estil de vestir és eivissenc”, explica a aquest diari a l’hotel rural Casa Macadura.

Malena Costa va començar la carrera a una edat que altres nenes es limitaven a veure els dibuixos de Candy Candy. A punt de fer 14 anys es va presentar al concurs Elite Model Look i amb 16 va entrar al programa Supermodel. “Si pogués viatjar en el temps diria a aquella Malena que s’estimi més tal i com és, que confiï en si mateixa, perquè val i que –bé, va amb l’edat– no sigui

Una meta més

La model, casada amb el futbolista Mario Suárez, dona molta importànci­a a la relació de parella

tan innocent i es refiï tant de la gent”. En aquest sentit, confessa que alguna vegada s’ha sentit enganyada: “En aquest món, suposo que en molts d’altres, sempre hi ha gent que abusa de les situacions”.

Sense necessitat de protagonit­zar una novel·la d’H.G. Wells, quan mira enrere es troba l’amor passional que va trobar amb el futbolista Mario Suárez ja fa nou anys. “Soc detallista i generosa, però en Mario em supera. M’ha sorprès mil vegades organitzan­t coses sense que me n’assabenti, i mira que soc preguntair­e que soc. Vaja, que no sé si refiar-me’n, de tanta traça que té a enganyar-me! [Riu]. Amb el temps, l’amor incorpora la confiança, et dona seguretat i tenir fills suposa que l’altra persona ha decidit formar amb tu una família. Però nosaltres donem molta importànci­a a tenir temps sols, per a nosaltres. Ens n’anem dos dies a qualsevol lloc. La família és el primer, però és fonamental cuidar la relació de parella: al capdavall, si nosaltres estem bé la família també ho estarà”.

Malena Costa, mare de la Matilda, que d’aquí uns dies farà cinc anys, i d’en Mario, que en farà quatre a mitjans de juliol, va baixar el ritme de feina per educar els seus fills. En aquell temps va acompanyar els destins del seu marit, avui jugador del Rayo Vallecano. Així, van viure a Florència, València, Londres i la Xina. Un bagatge multicultu­ral de què ha après molt: “A Florència en Mario em va demanar matrimoni i em vaig quedar embarassad­a de la Matilda. Londres és una ciutat cosmopolit­a amb innombrabl­es plans, tot i que li falla el clima; València per a mi és com una segona casa, i la Xina... una experiènci­a única, tot i que no va ser fàcil perquè a Guiyang la gent no sabia anglès, o sigui que no m’entenien ni els taxistes. A canvi, a l’escola dels meus fills fan xinès i la professora m’ha felicitat perquè en saben moltes paraules. Va ser perquè cada setmana venia una noia a ensenyar-los-en”.

No li va anar malament l’aventura, com prova el fet que ha estat ambaixador­a del gegant Huawei.

 ?? CARLOS ÁLVAREZ / GETTY ??
CARLOS ÁLVAREZ / GETTY
 ?? IMAM COMUNICACI­ÓN ?? Complert el somni de desfilar a Adlib, la model pensa en altres negocis al marge de la moda, en què encara té molt de recorregut. Aquí la veiem posant a l’hotel amb encant Casa Maca.
IMAM COMUNICACI­ÓN Complert el somni de desfilar a Adlib, la model pensa en altres negocis al marge de la moda, en què encara té molt de recorregut. Aquí la veiem posant a l’hotel amb encant Casa Maca.
 ?? ANDREW BOYERS / REUTERS ANTONY JONES / GETTY ??
ANDREW BOYERS / REUTERS ANTONY JONES / GETTY

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain