La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’arribada d’un nou director i els seus tres fills revolucion­a ‘Élite’

La sèrie estrena demà la quarta temporada amb canvis al repartimen­t

- FRANCESC PUIG

L’arribada d’un nou director a l’exclusiu col·legi de Las Encinas amb l’objectiu de reconduir el centre, que segons ell s’ha descontrol­at, i la dels seus tres fills, que també seran estudiants del centre, revolucion­arà les trames d’Élite, la sèrie adolescent de Netflix que s’ha convertit en tot un fenomen mundial i de què aquest divendres la plataforma estrena la quarta temporada.

El nou lliurament combinarà part del repartimen­t veterà i una destacada bateria de fitxatges com ara Diego Martín, que encarna aquest nou director, en Benjamín, i Carla Díaz, Martina Cariddi i Manu Ríos, que interprete­n els seus tres fills

Ari, Mencía i Patrick. Són tres adolescent­s acostumats a sortir-se sempre amb la seva i posaran en perill l’amistat dels alumnes més veterans.

Pol Granch i Andrés Velencoso també s’incorporen a aquesta temporada, en què continuen alumnes com en Samuel (Itzan Escamilla), en Guzmán (Miguel Bernardeau), l’Ander (Arón Piper), l’Omar (Omar Ayuso), la Rebeca (Claudia Salas) i la Cayetana (Georgina Amorós). També hi haurà absències destacades, com les de la Lu (Danna Paola), en Valerio (Jorge López), la Carla (Ester Expósito) i la Nadia (Mina El Hammani), per bé que aquesta última sí que apareixerà en algunes escenes.

La quarta temporada tornarà a girar al voltant d’una tragèdia, amb una víctima i un responsabl­e la identitat del qual s’haurà de descobrir mentre l’acció discorre en dues línies temporals. Carlos Montero, creador de la sèrie juntament amb Darío Madrona, explica a La Vanguardia que per preparar aquesta entrega es van enfrontar a dues grans dificultat­s: “D’una banda, crear una nova trama de misteri, i de l’altra, que el nou no fagocités l’antic ni tampoc quedés per sota”.

L’objectiu era buscar l’equilibri entre els nous personatge­s que arriben i obren un nou univers i mantenir l’interès pels veterans. “Perdíem grans actors i actrius, havíem d’omplir aquest buit, que els

Nous personatge­s

espectador­s no els trobessin a faltar i s’enamoressi­n ràpidament dels nous”, afegeix.

Sobre els nous alumnes de Las Encinas (els tres fills del director i el príncep Phillipe que interpreta Pol Granch), Montero comenta que tots ells “tenen en comú que són uns privilegia­ts i fan ús d’aquesta situació. Si en temporades anteriors vam tenir tres becats que arribaven a un món de rics, ara tenim quatre alumnes que són més rics que la resta d’estudiants”.

“Arriben amb molta força i tenint molt clar qui són i el que volen. Ho tenen tot i en volen més. Són molt capritxoso­s, impacients

Els alumnes viuran una altra tragèdia, amb una víctima i un responsabl­e que hauran de descobrir qui és

i imprudents, però aviat ens adonarem que aquest ego no deixa de ser una barrera per ocultar tota la seva fragilitat”, continua Montero, que confia que els espectador­s se n’enamorin “al final del primer capítol”.

Élite, que ja roda la cinquena temporada, continua mostrant en els nous episodis gran varietat de relacions sentimenta­ls i sexuals. “És a l’ADN de la sèrie. Des del principi hem volgut explicar tota mena de relacions i no quedar-nos amb el “noi coneix noia”, perquè els nois d’avui dia no tenen cap mena de prejudicis”, revela Montero. Aquesta temporada han volgut anar una mica més lluny i s’abordaran “relacions obertes, el poliamor i una relació lèsbica que fins ara no havíem tocat”.

Montero creu que la sèrie és un bon reflex de les relacions sentimenta­ls que tenen avui els joves i sobretot que recull “una cosa universal” com és aquell moment “que deixes enrere la infantesa i comences a ser adult, amb aquelles pors, anhels i esperances”. En aquest sentit, a ell sempre li ha interessat aquest xoc que viuen els adolescent­s “entre qui vols ser versus qui estàs sent, i que porta l’adolescent a estar en conflicte permanent”.

 ?? NIETE / NETFLIX ?? El nou director de
Las Encinas, en Benjamín (Diego Martín), i els seus tres fills adolescent­s Ari (Carla Díaz), Mencías (Martina Cariddi) i Patrick (Manu Ríos), que seran nous estudiants del centre.
NIETE / NETFLIX El nou director de Las Encinas, en Benjamín (Diego Martín), i els seus tres fills adolescent­s Ari (Carla Díaz), Mencías (Martina Cariddi) i Patrick (Manu Ríos), que seran nous estudiants del centre.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain