La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tempestes severes

-

Les enormes tempestes de les extenses planes de l’interior d’EUA es formen per la combinació d’aire fred que baixa del Canadà, xocant amb l’aire càlid i humit provinent del golf de Mèxic. Aquests dies està passant un fenomen similar a la Península, però a petita escala. Aire fred que prové de l’Atlàntic nord cap a Portugal i aire càlid del nord de l’Àfrica en la seva part davantera. El xoc d’aquestes masses d’aire de caracterís­tiques diferents està provocant fortes tempestes en diverses regions, calamarsa, pedra i danys en cultius. Fins passat el cap de setmana no veiem un canvi de situació, avui també afectant diverses zones de Catalunya.

CATALUNYA

Dia complicat. Tempestes que a partir de les 11 del matí entraran pel sud de Tarragona i oest de Lleida, escombrant gran part de les comarques catalanes entre migdia i les 6 de la tarda, algunes de fortes, amb calamarsa i fins i tot pedra i ràfegues intenses de vent. Les comarques litorals i prelitoral­s de Girona i nord de Barcelona amb prou feines rebran precipitac­ió. Temperatur­a en clar descens i vent una mica intens de llevant a la costa, ventili la casa, però atenció amb els llamps i els corrents d’aire. Divendres treva, intervals de núvols, algun xàfec a la tarda al Pirineu. Estarem atents a possibles noves tempestes la tarda de dissabte i diumenge. Temperatur­es normalitza­des.

ESPANYA I EUROPA Tempestes arribant a França i a última hora a Bèlgica i Holanda. Noves tempestes el cap de setmana en aquests països, assolint Alemanya. Calor intensa entre Itàlia, Alps, Alemanya fins al Bàltic. Aquesta matinada han arrencat tempestes de l’interior d’Andalusia. Aniran viatjant i descarrega­nt amb notable intensitat al llarg del matí i migdia a Castella la Manxa, Aragó, La Rioja fins al Cantàbric, algunes seran severes, violentes. També xàfecs a Galícia. Entre demà i dissabte noves tempestes en nombrosos punts de la Península. Temps complicat. Temperatur­es poc elevades en conjunt.

@AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain