La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Guitar BCN tanca l’edició més complicada amb 45.000 assistents

El cicle ha programat 65 concerts en plena pandèmia, amb 54 ‘sold out’

- ESTEBAN LINÉS

El festival Guitar BCN tanca demà divendres l’edició més complicada amb un èxit indiscutib­le, després d’haver acollit 65 concerts, 54 amb totes les entrades venudes, i haver congregat més de 45.000 espectador­s. En un comunicat, la direcció del festival destaca especialme­nt la complicita­t de l’aficionat com a clau de l’èxit.

El festival, que va engegar l’edició actual amb un doble concert previ d’El Petit de Cal Eril a la sala Barts, tancarà amb dos concerts: aquesta nit el de Danny Ocean a la Barts i divendres el de Bely Basarte al mateix local (21 h).

La directora artística del festival, Judit Llimós, recorda les dificultat­s i incertesa que han envoltat no només aquesta edició, sinó també la passada. “Quan es va haver de suspendre l’edició del 2020, que havia començat el 25 de gener amb Los Secretos al Liceu, ja havíem venut 50.000 entrades de tot el festival, que arribava fins al juliol. Quan al març ens van tancar només s’havien fet els concerts de Vetusta Morla a l’auditori del Fòrum. Com que en principi el tancament havia de ser de 15 dies o un mes, uns es van anar posposant i d’altres ja directamen­t a la tardor. Els internacio­nals es van reprograma­r per a l’estiu del 2021”. Després es va haver de parar i es va reprendre a la tardor amb un parell de concerts d’Els Amics de les Arts a l’auditori del Fòrum, i es va acabar amb La Sra. Tomasa el 13 de desembre.

Malgrat aquests antecedent­s, “la resposta del públic ha estat extraordin­ària, com també la d’artistes i grups”. Després d’aquesta esmentada prèvia a la sala Barts, oficialmen­t l’edició actual va arrencar al febrer amb Xoel López en el seu primer Palau de la Música. “Vam començar amb ell i vam seguir amb artistes com El Kanka, Juanito Makandé o La M.O.D.A., tots amb diversos passis i a unes hores atípiques, i sempre amb una gran resposta de l’aficionat”.

A més dels noms esmentats també s’ha pogut dur a terme la segona edició del cicle Flamencat, ja en directe al Palau Robert. I concerts tan significat­ius en la tornada a la normalitat com ara el de Nil Moliner reobrint l’Estadi Olímpic; Ciao Marina i Meritxell Neddermann, també apujant el teló de la sala Apolo, o Carlos Sadness al Sant Jordi Club.

Queden pendents per a l’edició del 2022 els concerts d’artistes estrangers com Joe Satriani, Zucchero, Ligabue o Pat Metheny.

 ?? TWITTER ?? Bely Basarte tanca el festival
TWITTER Bely Basarte tanca el festival

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain