La Vanguardia (Català-1ª edició)

Memphis Depay, fet

El davanter ha passat la revisió mèdica i l’anunci del fitxatge és imminent

- JOAN JOSEP PALLÀS

L’anunci de Memphis Depay com a nou jugador del FC Barcelona és imminent. El davanter, concentrat amb la selecció d’Holanda per disputar l’Eurocopa, ja ha passat la revisió mèdica estipulada pel club blaugrana i tan sols uns afers fiscals per resoldre en el que serà el seu nou contracte han endarrerit el comunicat definitiu. El mateix futbolista ja no amaga per on passa el seu futur. “El traspàs està a punt d’aclarir-se. Hem d’esperar, no vull dir res més. Tothom sap que els últims temps he estat vinculat al Barcelona i que vull jugar per a Koeman. Les notícies arribaran quan toqui”, va avançar el jugador en una roda de premsa al costat del selecciona­dor Frank de Boer, organitzad­a com a prèvia de l’Holanda-Àustria que es disputa aquesta nit.

Memphis Depay, de 27 anys, arriba lliure de traspàs després d’expirar el contracte amb el seu últim equip, l’Olympique de Lió. Encaixa, per tant, en la política de fitxatges a la qual s’ha entregat l’entitat blaugrana, asfixiada econòmicam­ent. De la mateixa manera van arribar altres reforços ja presentats com Eric Garcia i Sergio Agüero, tots dos procedents del City i també sense cost addimovime­nt cional més enllà del salari.

Depay es considera una oportunita­t de mercat. Un futbolista, segons la secretaria tècnica, “nivell Barça”, entenent per aquesta expressió un jugador de l’escola holandesa (va debutar al PSV Eindhoven com a profession­al) dotat tècnicamen­t per bellugarse sense desentonar dins el joc blaugrana. Pel que fa a la seva possible demarcació, es considera que pot exercir de nou encara que no sigui un definidor pur, i també d’extrem partint des de l’esquerra, tenint clar que el seu natural és buscar la diagonal cap endins i no córrer la banda en profundita­t, com faria un extrem més acadèmic. El sistema 3-5-2 utilitzat per Koeman durant gran part de la temporada, el mateix que utilitza la seva selecció, afavoriria aquest encaix. Una altra opció és utilitzarl­o de mitjapunta, però aquest hàbitat és vedat privat de Leo Messi. Al club consideren que amb les adquisicio­ns d’Agüero i Depay es cobreix aquest cop sí la baixa de Luis Suárez, en concret la seva aportació golejadora. Depay va ser autor de 20 gols a la lliga francesa la temporada passada.

Però més enllà de les seves qualitats futbolísti­ques el que més es destaca de portes endins al Camp Nou és la connexió que hi ha entre Ronald Koeman i l’atacant holandès. L’entrenador coneix perfectame­nt el futbolista i espera ser capaç d’aconseguir la seva millor versió vestit de blaugrana. La carrera de Depay s’intuïa fulgurant quan el Manchester United va invertir en ell 35 milions d’euros, però el suflé va anar baixant fins a recalar al campionat francès, on ha tornat a recuperar sensacions. El repte que li ofereix el Barça mesurarà la categoria real del seu futbol. L’edat en la qual arriba, 27 anys, es considera idònia a la secretaria tècnica. La plantilla de Koeman va mostrar cert desequilib­ri la temporada passada en aquest sentit, amb una barreja de jugadors molt joves amb d’altres de massa veterans i poc cos intermedi. Depay ve a cobrir aquesta franja.

L’aterratge de Depay, sumat al d’Agüero, incremente­n la nòmina de davanters de Koeman. Caldrà veure quins efectes té això més enllà d’incentivar la competènci­a. L’excedent és obvi i al club necessiten alleugerir la massa salarial i, si pot ser, aconseguir ingressos amb algun traspàs o en el pitjor dels casos incloure futboliste­s en algun intercanvi que pugui resultar interessan­t. Ara mateix, amb Messi, si decideix quedar-se, hi haurà Ansu Fati, Griezmann, Dembélé, Braithwait­e i Trincão, sense comptar Coutinho, interior de clar perfil ofensiu. Evidentmen­t, són massa gent.

“Tothom sap que se m’està vinculant al Barcelona i que vull jugar per a Koeman”

Autor de 20 gols a la lliga francesa, entre ell i Agüero els tècnics esperen assolir les xifres de Suárez

 ?? MAURICE VAN STEEN / AFP ?? El davanter neerlandès Memphis Depay serà la pròxima novetat del vestidor blaugrana per a Ronald Koeman
MAURICE VAN STEEN / AFP El davanter neerlandès Memphis Depay serà la pròxima novetat del vestidor blaugrana per a Ronald Koeman

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain