La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Lliga, des del 14 d’agost i fins i tot la nit de Cap d’Any

-

Ja hi ha acord per al calendari de Lliga de la temporada 20202021. Després de la mediació del Consell Superior d’Esports (CSD), la Federació Espanyola (RFEF) i LaLiga han acordat que la competició donarà el tret de sortida el cap de setmana del 14-15 d’agost, tal com demanaven la patronal i els jugadors. La Federació volia començar més tard, però la mediació del CSD ha estat determinan­t perquè les dues parts acostessin posicions fins a arribar a l’acord.

A canvi, LaLiga ha cedit en un altre dels punts de conflicte: no hi haurà partits el cap de setmana en què se celebrarà la Copa del Rei, el 23 d’abril, que acollirà altre cop l’estadi de La Cartuja de Sevilla.

L’acord assolit introdueix també novetats importants respecte al dia 31 de desembre. Hi haurà jornada la nit de Cap d’Any, però només es disputaran tres partits que es decidiran per “criteris de proximitat”.

“Només els equips que s’hagin de desplaçar mínimament podran competir, a fi de respectar la tornada a casa en temps i forma de cara a la celebració de la nit de

Cap d’Any”, aclaria ahir el Consell Superior d’Esports en un comunicat.

La pròxima temporada els futboliste­s tindran més descans per Nadal, amb la competició aturada des del 21-22 de desembre fins a l’última nit de l’any. D’altra banda, la Supercopa d’Espanya es manté datada al gener i a l’Aràbia Saudita.

El sorteig dels calendaris de Primera Divisió i de la Segona Divisió es farà una vegada s’acabi el playoff d’ascens a LaLiga Santander, aquest diumenge, amb el partit Girona-Rayo.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain