La Vanguardia (Català-1ª edició)

Espanya continua sense Busquets

El capità encara no pot tornar a Las Rozas i no jugarà contra Polònia

- Luis Buxeres EUROCOPA 2021

Madrid

La selecció espanyola continua òrfena del seu capità. Pot semblar una frase buida, però en aquest cas no ho és. “Sergio Busquets és el nostre referent, l’estem esperant amb els braços oberts”, anticipava per exemple Thiago Alcántara. El migcampist­a de Badia del Vallès va complir ahir els deu dies establerts de quarantena després d’haver donat positiu per covid el dia 6 i al migdia es va sotmetre a la PCR definitiva que li havia de tornar a obrir les portes de la Ciudad del Fútbol de Las Rozas, on es confia en la seva arribada per acabar d’emmagatzem­ar els dubtes generats després de l’empat davant Suècia en el debut de l’Eurocopa. Però els resultats d’aquestes últimes proves de moment li impedeixen reincorpor­ar-se a la disciplina de la selecció, segons va confirmar l’agència Efe. Això vol dir que tampoc no podrà jugar contra Polònia dissabte, malgrat que Luis Enrique no descarta recuperar-lo per a la tercera jornada davant Eslovàquia, el dimecres 23.

Busquets és una peça fonamental per al tècnic. De fet, no s’ha mogut de la seva posició a la roja des dels temps de Vicente del Bosque, el selecciona­dor que el va fer debutar. A Las Rozas, i amb l’absència de Sergio Ramos, se’l veu com el líder indiscutib­le. “S’ha demostrat que el capità és en Busi, i estem desitjant que torni com més aviat millor. És un jugador vital per a nosaltres en l’aspecte futbolísti­c i l’humà”, remarcava Jordi Alba, un dels seus millors amics i company inseparabl­e també al Barça.

El futbolista català és l’únic campió del món que hi ha a la convocatòr­ia de la selecció per a aquesta Eurocopa. També és l’únic que supera les 100 internacio­nalitats, de manera que aquest paper de capità i referent del vestidor se l’ha guanyat a pols. Malgrat que fa la sensació que els seus millors anys de futbol ja es veuen pel retrovisor, continua unint la confiança dels entrenador­s, tant al seu club com a la selecció. I els seus companys el continuen mirant i escoltant amb atenció. “El necessitem”, assenyalav­a Koke fa uns dies.

El positiu de Busquets fa deu dies va provocar unes hores de força tensió a Las Rozas, on van saltar totes les alarmes. A més, va obligar a l’aïllament dels futboliste­s, que es van veure obligats a començar a entrenar-se individual­ment. El migcampist­a blaugrana va ser traslladat immediatam­ent al seu domicili, a Barcelona, on ha estat durant tota la quarantena que regeix el protocol.

Que hagi hagut de passar una quarantena no significa que Busquets hagi estat aturat. Ha seguit un pla específic d’entrenamen­ts, ja que tot i estar infectat per la covid no ha tingut símptomes que li hagin dificultat l’exercici. El capità d’Espanya, a més, està en contacte permanent amb Luis Enrique, amb qui ha parlat gairebé cada dia. També amb els seus companys. “Ha estat molt preocupat, ens ha enviat missatges cada dia pendent que no hi hagués més positius i informant que es trobava bé, esperem que aviat sigui amb nosaltres”, insistia Koke.

En espera de la tornada de Busquets, que s’allarga sine die, el gruix de la selecció espanyola va gaudir ahir d’un dels pocs dies de festa que tindrà aquesta Eurocopa. Una circumstàn­cia que tota l’expedició, més de 50 persones, va aprofitar per escapar-se a una marisqueri­a de Torrelodon­es a dinar i fer una mica de pinya després d’una setmana complicada. L’ambient va ser molt bo, cosa que està sent tònica habitual malgrat els molts contratemp­s que han passat a Las Rozas. La roja tornarà avui a la feina amb la ment ja posada en el duel de dissabte contra Polònia.

Deu dies després d’haver donat positiu, els resultats de les proves no li permeten reincorpor­ar-se

 ?? ALVARO BARRIENTOS / AP ?? Sergio Busquets, capità de la selecció espanyola, observa atentament la pilota
ALVARO BARRIENTOS / AP Sergio Busquets, capità de la selecció espanyola, observa atentament la pilota
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain