La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vorejant l’excel·lent

La derrota a la final de l’Eurolliga va impedir al Barça de tancar un curs perfecte

- LUIS BUXERES Leo Westermann Nick Calathes BALANÇ DEL FINAL DE LA TEMPORADA Leandro Bolmaro

El Barça de Jasikecius ja pot fer balanç d’una primera temporada que ha tingut poc de transició i molt d’exitosa. L’anhelat aterratge del lituà ha estat l’espurna que ha connectat una plantilla de somni i l’ha deixat a les portes de la glòria. Victòries contundent­s contra el Madrid, dominador implacable del bàsquet espanyol els últims anys, a les finals de la Copa i de la Lliga han rubricat una nota que ha esquivat la qualificac­ió màxima per uns centímetre­s. La derrota contra l’Efes a Colònia va deixar en els blaugrana una petita taca en un any per emmarcar.

Descoratja­dor

La seva arribada a mitja temporada per substituir Heurtel prometia molt més del que després ha estat. Havia coincidit amb Jasikevici­us al Zalgiris, cosa que semblava que garantia certa continuïta­t, però el francès ha acabat tenint un paper residual.

Far

El Barça només va fer un fitxatge a l’estiu però va valer per dos (o per quatre). El que segurament és el millor base d’Europa va aterrar al Palau per fer precisamen­t el que ha fet, dirigir l’equip amb mestria i ser sempre la brúixola dels blaugrana. Tots els adjectius elogiosos fan curt.

Imparable

La gran promesa del planter blaugrana no ha parat de créixer des que va començar el curs. Acollit com un fillol per Mirotic primer i per Pau Gasol després, ha fet passos de gegant en el seu procés de maduració. Jasikevici­us li ha fet molta confiança els últims mesos de competició. L’NBA l’espera.

Àlex Abrines

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain