La Vanguardia (Català-1ª edició)

La pitjor temporada blanca en onze anys

- CARLOS NOVO

El Reial Madrid ha firmat aquesta temporada el pitjor registre en onze anys. La secció de futbol es va quedar en blanc i la de bàsquet només va poder aixecar un títol menor, la Supercopa d’Espanya.

Per a un precedent tan negatiu cal remuntar-se a l’any de la tornada de Florentino Pérez a la presidènci­a, la temporada 20092010, quan després d’una inversió milionària en fitxatges galàctics (Cristiano, Kaká, Benzema i Xabi Alonso entre d’altres), amb Pellegrini a la banqueta el Madrid va ser segon a la Lliga, eliminat als vuitens de la Champions pel Lió i de la Copa per l’Alcorcón de Segona B amb un 4-0 en contra al partit d’anada.

Aquesta temporada, amb Zidane a la banqueta, l’equip va acabar segon a la Lliga, va arribar a les semifinals de la Champions (eliminat pel campió, el Chelsea) i va fer el ridícul a la Copa, en què el va fer fora a la primera ronda l’Alcoià de la Segona B. A favor d’aquest equip cal dir que venia d’una inversió nul·la (sense cap fitxatge a l’estiu tret de la tornada de Martin Ødegaard de la seva cessió a la Reial Societat) i que ha patit una autèntica plaga de contratemp­s, amb 59 lesions al primer equip i deu casos de contagis de covid.

En el cas del bàsquet, el Reial

Madrid de Pablo Laso ha arribat a la final de la Lliga ACB després de derrotar abans Gran Canària i València Basket i sent el primer a la lliga regular. A l’Eurolliga no va poder accedir aquest any a la final four de Colònia, eliminat per l’Anadolu Efes turc. A la Copa del Rei el Madrid també va perdre de manera clara la final contra el Barcelona.

L’única conseqüènc­ia de moment d’aquesta mala temporada en futbol ha estat la sortida voluntària de Zinédine Zidane i l’arribada de Carlo Ancelotti, que afrontarà el seu segon cicle al club, on es va estar les temporades 2013-2014 i 2014-2015. A Ancelotti li toca executar el pla de renovació d’una plantilla que el demana a crits des de fa anys. El cas més espinós és la continuïta­t de Sergio Ramos

Des de la seva fundació el 1902 l’equip de futbol blanc s’ha quedat sense guanyar un títol en 26 temporades, de les quals quatre han estat amb Florentino Pérez de president: 2004-2005, 2005-2006, 2009-2010 y 20202021.

En la tornada de Florentino Pérez la temporada 2009-2010 l’equip es va quedar sense cap títol

La secció de bàsquet del Reial Madrid va aixecar la Supercopa d’Espanya a l’inici de la temporada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain