La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aragonès i Colau es reuneixen amb el Rei, el president de Corea i empresaris

- REDACCIÓ

El rei Felip VI va coincidir ahir amb el president de la Generalita­t, Pere Aragonès, i es van creuar una salutació. També hi era present el president de Corea, Moon Jae-in, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Malgrat que Aragonès i Colau no van formar part de la salutació institucio­nal al Rei ni al president coreà, sí que van coincidir amb tots dos uns breus minuts en finalitzar l’acte protocol·lari a la terrassa de l’hotel W de Barcelona.

Aragonès va conversar amb Moon Jae-in breument i el polític català el va fer partícip dels tradiciona­ls vincles econòmics entre Catalunya i Corea. Al terme de la breu trobada es van fer una foto en què hi eren presents el Rei, Aragonès, Moon Jae-in i Colau.

El Rei va ser rebut per Javier Faus, president del Cercle d’Economia, i Teresa Cunillera, delegada de Govern a Catalunya, a la seva arribada a la XXXVI Reunió de l’entitat empresaria­l. Sí que hi era, com és habitual, el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero.

Aragonès i Colau, en canvi, havien entrat a l’hotel per la porta principal, minuts abans que ho fes el Rei, per una terrassa elevada, on va ser rebut per part del Govern espanyol, amb la vicepresid­enta d’Afers Econòmics, Nadia

Calviño, i la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, al capdavant. En aquesta trobada posterior van ser-hi presents figures del sector empresaria­l com Javier Godó, comte de Godó, editor de La Vanguardia; Antonio Garamendi, president de la CEOE; Josep Sánchez Llibre, president de Foment; Ana Botín, presidenta del Banco Santander; Tomas Muniesa, vicepresid­ent de CaixaBank; Josep Oliu, president de Banc Sabadell; Marc Puig, president de Puig; José María Álvarez Pallete, president de Telefónica; Pablo Isla, president d’Inditex; José Creuheras, president de Grup Planeta; o Pau Relat, president de la Fira de Barcelona.

De l’àmbit polític van destacar també Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona; Salvador Illa, cap de l’oposició al Parlament; i Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

A la reunió també van participar-hi empresaris coreans que han format part de la comitiva del president del seu país en la seva visita a Espanya.

Després del Rei a l’acte va arribar el president de Corea del Sud, Moon Jae-in, en la primera visita d’un cap d’Estat a Barcelona en anys. El mandatari va rebre la benvinguda per part del mateix mMnarca.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain