La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aigües de Barcelona redueix el benefici a 3,9 milions per la covid

- REDACCIÓ

Aigües de Barcelona va tenir un benefici de 3,9 milions d’euros el 2020, amb una forta reducció respecte a l’any anterior per l’impacte de la pandèmia en l’activitat de la companyia. La junta d’accioniste­s, celebrada ahir, va aprovar els comptes del 2020 i el repartimen­t de 3,5 milions d’euros com a dividends entre els seus socis, Societat General d’Aigües de Barcelona, CriteriaCa­ixa i l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona .

L’empresa, que va guanyar 22,2 milions el 2019, va explicar en un comunicat que els ingressos es van veure afectats per la caiguda de l’activitat industrial, comercial i turística, que van reduir els subministr­aments d’aigua en més del 4% respecte al 2019. Amb tot, Aigües de Barcelona va assenyalar que va poder resoldre “amb èxit” un any en el qual el seu objectiu va ser “garantir la continuïta­t del servei i preservar la seguretat i la salut de la plantilla”.

La companyia va explicar que la seva activitat va tenir l’any passat un impacte de 592 milions d’euros: 484 es van generar a Catalunya, dels quals 419 a l’àrea metropolit­ana, fet que suposa “un impacte econòmic equivalent al 0,35% del PIB de l’àrea metropolit­ana”. La companyia, a més, ha generat l’equivalent a 6.473 llocs de treball a Espanya, 4.987 dels quals a l’àrea barcelonin­a. Amb 1.235 proveïdors, el 98% són espanyols i un 78,6% d’ells de l’àrea metropolit­ana.

A la junta general els directius van explicar també les mesures socials aplicades per la companyia. Així, 45.402 famílies estaven acollides a la tarifa social a finals del 2020, mentre que el Fons de Solidarita­t va bonificar la factura de l’aigua a 41.156 famílies (19.000 a la ciutat de Barcelona). Aigües té signats convenis contra la pobresa energètica amb els 23 municipis on opera, per garantir l’aigua a les persones que no la poden pagar.

A més, va explicar, 2.124 famílies es van beneficiar d’ajornament­s i flexibilit­ats per al pagament de la factura, i més de 157.000 van tenir bonificaci­ons per ser més de tres persones a casa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain