La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un home confessa que va matar i va tirar a un pou a una jove a València

- SALVADOR ENGUIX València

La jove Wafaa Sebbah, de 19 anys i de nacionalit­at algeriana, va desaparèix­er el novembre del 2019. Durant tots aquests mesos la família ha tingut l’esperança que fos viva. Tot i això, un jove que va ser detingut dimecres a la tarda va confessar ahir a la Guàrdia Civil que la va matar i la va llançar en un pou en una finca de la Pobla Llarga, València.

L’home, David S.O., àlies el Tuvi, de 30 anys, estava sent investigat, i hi havia moltes sospites. Però fa uns quants dies la Guàrdia Civil va trobar indicis clars que aquest home, amb abundants antecedent­s penals per violència masclista, podia ser l’assassí de la Wafaa.

Després de la detenció, se’l va traslladar a la caserna de Carcaixent, i durant diverses hores va ser interrogat. Segons fonts de la investigac­ió, al cap de poques hores la Guàrdia Civil ja va trobar en la seva declaració contradicc­ions, i després es va ensorrar i va reconèixer que l’havia assassinat i l’havia tirat a un pou d’una finca familiar.

El testimoni va obligar a mobilitzar l’equip de busseig de la Guàrdia Civil, que després de diverses hores de treball va aconseguir localitzar el cos de la jove en avançat estat de deterioram­ent. No obstant això, la Guàrdia Civil va informar en un comunicat que esperava l’anàlisi de les restes humanes per confirmar-ne la identitat, malgrat que tot apunta que és Wafaa Sebbah. Pel que sembla, la noia era objecte d’assetjamen­t del detingut, que va intentar diverses vegades forçar-la a quedar. La investigac­ió sembla apuntar que ella no va denunciar mai aquest assetjador.

La víctima, nascuda el 24 de gener del 2000, vivia a Carcaixent (València), i va ser la mare qui va interposar la denúncia per la seva desaparici­ó, el dia 29 de novembre del 2019. Va ser vista per última vegada el 17 de novembre del 2019. Durant aquell temps familiars i amics no havien deixat de llançar missatges per ajudar a localitzar-la.

Després de la desaparici­ó de Waffa Sebbah, el cas es va relacionar amb el de Marta Calvo, ja que l’autor confés de la seva desaparici­ó, Jorge Ignacio P.J., era sospitós de l’assassinat de dues joves més i de l’atac a set.

Tot i això, el llavors delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, va assegurar que la Guàrdia Civil tenia una línia d’investigac­ió “clara” però no “determinan­t”, segons la qual la desaparici­ó de la Wafaa no tindria relació amb el cas de la jove Marta Calvo.

 ?? ISAAC BUJ / EP ISAAC BUJ / EP ?? El creuer Mein Schiff 2 al port de Palma després d’arribar de Màlaga
ISAAC BUJ / EP ISAAC BUJ / EP El creuer Mein Schiff 2 al port de Palma després d’arribar de Màlaga

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain