La Vanguardia (Català-1ª edició)

Apartat el capellà que va culpar l’ex de l’assassí de Tenerife

- SILVIA FERNÁNDEZ

Las Palmas de Gran Canaria

Mentre que el vaixell Ángeles Alvariño continuava ahir les tasques de rastreig per localitzar el cos de la petita Anna i el seu pare, Tomás Gimeno, el bisbat de les Canàries decidia apartar de l’ofici el sacerdot Fernando Báez, més conegut com el “pare Báez” i que aquest cap de setmana va fer unes polèmiques declaracio­ns en què culpava la mare de les nenes, Beatriz Zimmerman, dels fets per haver trencat la relació de parella.

El bisbat va apartar des d’ahir de l’ofici el pare Báez a les quatre parròquies on exercia, i, a més a més, li ha prohibit participar públicamen­t en la santíssima eucaristia i fer manifestac­ions i declaracio­ns als mitjans de comunicaci­ó o a través de les xarxes socials. Després de rebre aquesta resolució, el pare Báez va presentar la seva renúncia a l’ofici “lliurement i voluntària­ment”. El sacerdot, que a començamen­ts d’aquesta setmana es va defensar dient que s’havien tergiversa­t les seves paraules, serà sotmès a un procés judicial canònic, i alhora la Fiscalia de Las Palmas l’investiga per un presumpte delicte d’odi.

Pel que fa al rastreig al mar, i davant la pròxima marxa de l’Ángeles Alvariño per complir amb altres compromiso­s adquirits abans de la desaparici­ó de les nenes, el president de l’Ajuntament de Tenerife, Pedro Martín, va oferir ahir a la Delegació del Govern a les Canàries i a la Guàrdia Civil el submarí privat Piscis VI, que és a l’illa des de fa quatre mesos participan­t en un projecte de l’Institut Oceanogràf­ic de les Canàries.

El Piscis VI es planteja com a “bona” alternativ­a, ja que té capacitat de baixar fins als 2.180 metres de profundita­t. A més a més, donaria resposta a la petició de la família que no s’aturi la recerca del cos de la petita Anna i del seu botxí.

 ?? QUIQUE GARCÍA / EFE ?? De les 190 titulacion­s noves, un 20% són dobles graus, i un 80%, nous graus
QUIQUE GARCÍA / EFE De les 190 titulacion­s noves, un 20% són dobles graus, i un 80%, nous graus

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain