La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mor un bomber en l’incendi d’un taller

Les primeres investigac­ions apunten que la víctima hauria perdut la vida ofegat per la inhalació de fums a Vilanova

- RAMON FRANCÀS

Vilanova i la Geltrú

Un jove bomber del parc de Vilanova i la Geltrú va morir ahir a la tarda en un incendi registrat a la nau d’un taller mecànic de la capital del Garraf, on altres companys també van resultar afectats per un cop de calor.

Fonts policials consultade­s per La Vanguardia han explicat que el bomber que ha perdut la vida tenia uns 30 anys d’edat, que feia al voltant d’un que treballava al cos i que era del municipi de Montcada i Reixac. Les mateixes fonts especulen amb la possibilit­at que el bomber que ha perdut la vida en aquest tràgic incendi, que formava part d’una de les dotacions terrestres, es va desorienta­r i no va saber trobar la sortida. Així mateix, es creu que hauria pogut morir ofegat per la inhalació de fums.

Un dels tres efectius de l’extinció del foc afectats va ser evacuat a un centre sanitari com a mesura preventiva, i va rebre l’alta ahir mateix. El Servei d’Emergèncie­s Mèdiques també va atendre agents amb quadres d’ansietat. Fins a un total de 20 dotacions de Bombers van treballar en aquest incendi al carrer Masia Nova, als afores de la ciutat, per apagar les flames que van afectar diversos vehicles. La direcció general de Prevenció i Salvaments de la Generalita­t obrirà una investigac­ió per determinar les circumstàn­cies i les causes dels fets ocorreguts. Els Bombers de la Generalita­t van activar el grup de suport psicològic per atendre els efectius del cos que han participat en el servei.

L’avís sobre el foc es va rebre a les 13.54 h. A les 15.27 h ja es va controlar, i 22 minuts després es va donar per extingit. Cap a un quart de sis de la tarda es va informar que el foc, que va afectar la primera planta de la nau situada al polígon de Santa Magdalena, s’havia extingit, i que un dels bombers va resultar ferit greu. Fins a la nau afectada s’hi van desplaçar el conseller d’Interior, el vilanoví Joan Ignasi Elena; l’alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau; el director general dels Bombers, Joan Delort, i la primera tinenta d’alcaldia i regidora de Seguretat, Blanca Albà.

El Consistori de Vilanova i la Geltrú ha decretat dos dies de dol oficial per la mort del bomber, i per a les 12 hores d’avui divendres ha convocat un minut de silenci a la plaça de l’Ajuntament. L’alcaldessa ha volgut mostrar “tot l’escalf per a tota la família de Bombers per tan lamentable pèrdua”. La direcció general de Prevenció i Salvaments ha transmès el condol a la família del bomber, i “tot el suport als companys que han treballat, amb ell, en aquest servei”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain