La Vanguardia (Català-1ª edició)

El cercador de dracs

- EL MIRADOR

Leonor Mayor Ortega

“Crec que res no passa per casualitat; en el fons les coses tenen un pla secret, malgrat que nosaltres no ho entenguem”. Ho deia en Daniel a la Bea en una trobada a la casa Aldaya de l’avinguda Tibidabo, i això és el que per José Creuheras, president de Planeta, “va passar amb La sombra del viento”.

La novel·la de Carlos Ruiz Zafón no es va poder escapar de l’èxit a què estava predestina­da. L’escriptor la va presentar al premi Fernando Lara, que no va guanyar, però un dels membres del jurat, Terenci Moix, es va enamorar del llibre, i va demanar a Emilio Rosales, editor de Planeta, que el publiqués, segons va recordar ahir Creuheras durant l’homenatge de l’Ajuntament de Barcelona al novel·lista, que va morir fa un any.

A poc a poc el pla secret que el destí havia ofert a Ruiz Zafón i el seu llibre es va anar complint. Els periodiste­s Sergi Doria i Sergio Vila-Sanjuán van reconèixer de seguida un èxit en potència. “Em vaig llegir el llibre en una setmana, i vaig demanar a Ruiz Zafón que vingués a La Vanguardia per fer un reportatge. Després el vaig recomanar a una editora alemanya, i es va publicar a Alemanya amb una rapidesa inusual”, va explicar ahir Vila-Sanjuán, que també va participar, amb Doria, Eduardo Mendoza i els editors Rosales i Antonia Kerrigan, en l’homenatge, presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i presentat pel periodista Josep Cuní.

 ?? XAVI JURIO ?? Cuní, Doria, Kerrigan, Mendoza i Vila-Sanjuán ahir
XAVI JURIO Cuní, Doria, Kerrigan, Mendoza i Vila-Sanjuán ahir
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain