Ucraïna esgota les seves opcions i apaga Macedònia

- ORIOL DOTRAS

Ucraïna

Macedònia

El trident ucraïnès format per Iarmolenko, Iaremtxuk i Malinovski va liderar la seva selecció cap a la victòria en el partit contra la modesta Macedònia del Nord. Els dos primers, autors dels gols contra Holanda en la primera jornada, van repetir de cara a porteria i mantenen els de Xevtxenko en la pugna per avançar, per primera vegada, a la segona fase de l’Eurocopa.

Ucraïna va imposar el seu poder ofensiu en l’arrencada però es va veure abocada al patiment a causa del meritori esforc del rival. L’ajustada derrota a Amsterdam va obrir els ulls al combinat ucraïnès per creure en les seves possibilit­ats. Ahir a Bucarest va assumir el favoritism­e i ràpidament les ocasions van començar a caure del seu costat. La bona relació amb el gol de Iarmolenko va servir per obrir el marcador al cap de mitja hora quan al segon pal va ficar dins una pilota que s’havia passejat per l’àrea petita. El talentós esquerrà que milita al West Ham va assistir Iaremtxuk cinc minuts després per ampliar l’avantatge.

Amb la poca proposta ofensiva balcànica, el 2-0 semblava insalvable, però Macedònia del Nord no es va rendir. Va avisar Pandev amb un golàs anul·lat per fora de joc just abans del descans. Al segon temps, la figura de Busxan sota pals va ser clau per contenir l’assetjamen­t macedoni. Res no va poder fer en el rebot d’un penal detingut a Alioski. Malinovski, el més actiu i brillant dels ucraïnesos als últims metres, hauria pogut liquidar el matx també des dels onze metres però Dimitrievs­ki ho va impedir.

Ucraïna estrena el seu compte i es col·loca amb tres punts, cosa que converteix l’últim partit contra Àustria en crucial. Per la seva banda, Macedònia del Nord continua sense conèixer la victòria i, tret de miracle i carambola, no serà a vuitens en la seva primera participac­ió.

?? OLAF KRAAK / EFE ?? Holanda: 1 Stekelenbu­rg; 22 Dumfries, 3 De Ligt, 6 De Vrij, 17 Blind (4 Aké 65), 12 Van Aanholt (5 Wijndal 65) , 21 F. de Jong, 15 De Roon (16 Gravenberc­h 74), 8 Wijnaldum, 10 Depay (9 L. de Jong 82) i 19 Weghorst (18 Malen 65). Entrenador: Frank de Boer
Àustria: 13 Bachmann, 21 Lainer,
3 Dragovic (15 Lienhart 84), 8 Alaba,
4 Hintergger, 2 Ulmer, 24 Laimer (10 Grillitsch 62), 23 Schlager (20 Onisiwo 84), 9 Sabitzer, 19 Baumgartne­r (22 Lazaro 70) i 11 Gregoritsc­h (25 Kaljdzic 62). Ent: Foda
Camp: Johan Cruyff Arena (Amsterdam) Àrbitre: Orel Grinfeeld (Israel)
Targetes: De Roon; Alaba, Bachmann Gols: 1-0 Depay (11 p.), 2-0 Dumfries (67)
Memphis Depay celebrant el gol de penal que va desencalla­r ben aviat el partit
OLAF KRAAK / EFE Holanda: 1 Stekelenbu­rg; 22 Dumfries, 3 De Ligt, 6 De Vrij, 17 Blind (4 Aké 65), 12 Van Aanholt (5 Wijndal 65) , 21 F. de Jong, 15 De Roon (16 Gravenberc­h 74), 8 Wijnaldum, 10 Depay (9 L. de Jong 82) i 19 Weghorst (18 Malen 65). Entrenador: Frank de Boer Àustria: 13 Bachmann, 21 Lainer, 3 Dragovic (15 Lienhart 84), 8 Alaba, 4 Hintergger, 2 Ulmer, 24 Laimer (10 Grillitsch 62), 23 Schlager (20 Onisiwo 84), 9 Sabitzer, 19 Baumgartne­r (22 Lazaro 70) i 11 Gregoritsc­h (25 Kaljdzic 62). Ent: Foda Camp: Johan Cruyff Arena (Amsterdam) Àrbitre: Orel Grinfeeld (Israel) Targetes: De Roon; Alaba, Bachmann Gols: 1-0 Depay (11 p.), 2-0 Dumfries (67) Memphis Depay celebrant el gol de penal que va desencalla­r ben aviat el partit