La Vanguardia (Català-1ª edició)

Paper desconfina­t

Ismax factura 20 milions amb la producció de rotllos higiènics

- BLANCA GISPERT

Han transcorre­gut un any i tres mesos del bloqueig que va patir el fabricant de paper higiènic Ismax a Igualada. És la comarca on es troben els seus centres productius i que a l’inici de la pandèmia es va veure obligada a afrontar un confinamen­t perimetral estricte que va obligar tothom, sense cap excepció, a romandre a casa. Aquesta situació va provocar que l’empresa acumulés tones i tones de paper higiènic en un moment en el qual la demanda estava disparada.

Lluny tancar, com temia llavors, Ismax va recuperar l’activitat i va assolir unes vendes que van rondar els 20 milions d’euros el 2020, una xifra un 10% inferior a l’assolida el 2019 perquè part dels seus ingressos procedeixe­n del canal industrial y de l’hostaleria i la restauraci­ó. “Vam tancar l’exercici amb unes lleugeres pèrdues i un benefici brut (ebitda) d’1,4 milions d’euros. Aquest any, preveiem créixer un 18% o un 20%, fins a assolir els 23 o 24 milions d’euros”, comenta Fernando Luz, propietari i director general de la companyia amb seu a Mallorca i centres productius a Igualada.

Luz confia en la recuperaci­ó de les vendes especialme­nt gràcies a la reactivaci­ó del sector de l’hostaleria, la restauraci­ó i els aeroports. La companyia també ven producte acabat a cadenes de supermerca­t, com Veritas, Bonpreu o Carrefour i altres cadenes amb producte ecològic. Aquesta activitat suposa el 45% de les seves vendes, mentre que un altre 45% procedeix de la venda de bobines de paper a companyies manipulado­res i el 10% restant, prové de la seva activitat a Mallorca, on l’empresa té un centre es dedica a la gestió de residus i al reciclatge de paper, plàstics i fustes.

Ismax destaca al mercat per oferir productes de paper reciclat des de fa més de 40 anys. La seva presència geogràfica és local i internacio­nal. “Venem el 27% a països com Portugal, Itàlia, França, Alemanya, Bèlgica o Israel. Principalm­ent, exportem bobines encara que ens agradaria potenciar la venda de producte acabat, com a paper higiènic, tovallons i rotllos de paper. Volem potenciar la marca Ismax”, comenta el directiu, que alhora assegura que l’empresa no fabrica per a terceres empreses ni marques blanques.

A causa d’aquest canvi de rumb, l’empresa planeja invertir 8 milions d’euros en la compra de maquinària de manipulaci­ó de paper i la instal·lació en els centres productius. “Invertirem recursos propis i crèdits bancaris per finançar aquestes adquisicio­ns. Haurien de completar-se el proper any”, apunta.

La companyia manté ferm el seu compromís amb Igualada. A la seva planta de la Torre de Claramunt fabrica les bobines i a la fàbrica de Sant Joan de Mediona manipula el paper i el converteix en producte acabat, principalm­ent paper higiènic. Els dos centres donen feina a un total de 73 persones mentre que a Mallorca, al municipi de Marratxí, la companyia dona feina a un equip format per 34 persones i que està capitaneja­t pel fill del director general, també anomenat Fernando Luz.

B2BROUTER

El fabricant de productes reciclats preveu invertir 8 milions en nova maquinària a Igualada

 ?? LV ?? Fernando Luz, director general i propietari de la companyia
LV Fernando Luz, director general i propietari de la companyia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain