La Vanguardia (Català-1ª edició)

TERESA JORDÀ

Va ser alcaldessa de Ripoll i diputada al Congrés abans d’agafar les regnes d’Agricultur­a, ara ampliada amb les competènci­es de medi ambient

-

oposicions com a personal laboral fix. I tenia la seva vida social.

Però el 1999 tot va fer un gir. L’agrupació local d’ERC li va proposar de liderar la candidatur­a a cles eleccions municipals. Aquella legislatur­a es va quedar a l’oposició, però del 2003 al 2011 va ser alcaldessa, en un tripartit amb el PSC i ICV. “L’Ajuntament és el lloc on m’ho he passat millor i on he plorat més, políticame­nt parlant. És molt dur, però també gratifican­t transforma­r el teu poble”, assegura d’aquells anys en què, entre altres iniciative­s, van rehabilita­r el centre històric i el museu etnogràfic, amb diners del Pla de Barris impulsat per un altre tripartit, el del govern. “Una de les coses que feia bé era seduir els consellers de la Generalita­t per uns projectes que creia que eren bons, i vam obtenir molts diners!”, detalla, rient.

Ningú de la seva família no s’havia dedicat abans a la política, explica, encara que era tema de conversa en les llargues sobretaule­s, de les quals encara gaudeix. “A casa meva més aviat deien que compte amb mullar-se en política, perquè en un poble ens coneixem tots”, explica. La seva família tenia una polleria i una petita empresa d’instal·lacions elèctrique­s. “El màxim que havia vist eren conills i aviram”, assegura, sobre la seva experiènci­a en el medi rural abans de ser consellera.

En l’àmbit personal, li agrada la muntanya, fer travessies, i de tant en tant s’escapa a la Costa Brava i a les Terres de l’Ebre. “M’agrada compartir; m’ho passo bé veient la gent que estimo passar-s’ho bé”, assenyala. Avui és el seu aniversari i ho celebrarà amb els seus amics –de dues bombolles–, a l’aire lliure. Serà un retrobamen­t. Celebraran tots els aniversari­s pendents d’aquest any i mig de pandèmia. “A la vida tot és l’actitud”, assegura.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain