La Vanguardia (Català-1ª edició)

El nou manual d’ús

- SUPRESSIÓ PARCIAL: ELS DUBTES

QUINES SÓN MILLORS PER FERNE UN ÚS OCASIONAL?

La situació epidemiolò­gica, estabilitz­ada i amb tendència a la millora per efecte de la vacunació planteja un nou enfocament en el debat de les mascaretes. Amb vista a la supressió de l’obligatori­etat a l’aire lliure, tan pertinent és indagar sobre les que ofereixen més protecció com sobre les que proporcion­en més comoditat i practicita­t dins dels estàndards sanitaris oficials. En això, cada persona és un món. Treure, col·locar, tornar a desar, transporta­r... Totes les mascaretes són vàlides per fer-les servir als interiors sempre que es col·loquin correctame­nt i es desin en condicions entre un ús i l’altre. La polivalènc­ia de les peces rentables i reutilitza­bles homologade­s és un punt al seu favor en un ús ocasional. Malgrat que en països com Alemanya o Àustria, que no han imposat les mascaretes a l’exterior, s’obliga a fer servir les del tipus FFP2 en el transport públic.

I SI EM DESCUIDO LA MASCARETA?

compleix gairebé mai, i tot i que no hi ha hagut brots a l’hostaleria, argumenta en defensa de la supressió de la mascareta als interiors, amb aforament limitat ara a un 50%. “No hi ha cap explicació per mantenirla, no hi ha hagut contagis”, conclou.

HI HA ZONES GRISES

Els països de la UE han fet servir diferents referèncie­s a l’hora de regular la supressió de la mascareta als exteriors o de no fer-la obligatòri­a. La més comuna és la distància interperso­nal (la mínima, 1,5 m), però Polònia regula els exteriors en funció de la taxa de contagis. Si Espanya adopta les normatives més esteses, la mascareta continuarà

9,7

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain