La Vanguardia (Català-1ª edició)

No obrir la porta a la Policia no és delicte, diu l’Audiència

- MADRID

L’Audiència Provincial de Madrid ha rebutjat una denúncia de la Policia després d’una intervenci­ó en una festa il·legal en un pis turístic a la capital que va acabar amb l’entrada dels agents, després que prèviament els la neguessin, a l’entendre que es tracta d’una desobedièn­cia lleu, no tipificada com a delicte. Aquella festa va atreure el focus mediàtic pel debat generat sobre l’accés de les forces de seguretat als domicilis privats, encara que en aquest cas es tracta d’un lloguer vacacional.

La Secció 23 de l’Audiència ha estimat el recurs dels inquilins de l’immoble, de manera que ha ordenat al Jutjat d’Instrucció número 4 de Madrid que, a més de no admetre a tràmit la denúncia “perquè els fets no eren constituti­us d’infracció penal”, dedueixi testimoni als agents per si haguessin incorregut en infracció penal per l’entrada no consentida en aquell domicili.

En aquell immoble, ubicat al número 18 del carrer Lagasca, s’hi celebraven festes nocturnes tres o quatre dies abans de la intervenci­ó, que es va produir el 21 de març a les 0.50 hores. Allà hi havia 15 persones que es van negar a obrir la porta als policies, malgrat els requerimen­ts dels agents, i que tampoc no van accedir a identifica­r-se. Amb aquesta situació, els agents van manipular el pany i van accedir-hi fent servir un ariet, van identifica­r els assistents i van detenir una dona.

No obstant això, els jutges entenen que els agents han incorregut en “un excés a l’exercici de l’autoritat, amb infracció del dret a la inviolabil­itat del domicili”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain