La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Pare Manyanet nega casos de ‘bullying’ al centre

- CARINA FARRERAS

Els professors de l’escola Pare Manyanet de Sant Andreu, el centre al qual assistia una alumna que es va suïcidar al maig, rebutgen les suposades males pràctiques docents de l’escola respecte al bullying i expressen la seva indefensió per les acusacions de les quals són objecte sense proves.

La família de la jove va descobrir correus que podrien suggerir que l’estudiant era objecte d’assetjamen­t escolar, una cosa que la mare afirma que havia passat anteriorme­nt. Els Mossos d’Esquadra estan investigan­t el cas, així com el Departamen­t d’Educació i el Síndic de Greuges, que manifesten que tenen casos antics de bullying en aquest mateix centre.

No obstant això, en una carta rebuda a aquest diari, l’equip docent explica que els últims 10 anys s’han obert 8 investigac­ions per indicis d’assetjamen­t escolar però que l’administra­ció educativa les va tancar totes quan va concloure que no s’havien produït. “Tampoc no hem tingut cap condemna d’organismes públics”, es defensen.

A la carta, els professors recorden que la investigac­ió policial està en curs i que si es demostra que “alguna cosa no s’ha fet bé” seran “els primers que exigeixin responsabi­litats i promoguin els canvis pertinents”.

A més, es dolen del tractament rebut a les xarxes socials i mitjans de comunicaci­ó sobre les pràctiques docents de l’escola, “unes insinuacio­ns sense proves”, i consideren que han cuidat la família de la Kira i els companys de l’adolescent en el procés d’acompanyam­ent i de dol.

 ?? JUANJO MARTIN / EFE ?? Protesta a l’abril a Madrid després de la denúncia que es va presentar contra Vivotecnia
JUANJO MARTIN / EFE Protesta a l’abril a Madrid després de la denúncia que es va presentar contra Vivotecnia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain