La Vanguardia (Català-1ª edició)

Educació demana als docents quines queixes tenen

- C. FARRERAS

El Departamen­t d’Educació ha enviat aquest divendres un qüestionar­i als 120.000 professors i membres dels equips directius dels 5.104 centres educatius públics i concertats catalans per saber la seva opinió sobre el sistema educatiu, les seves condicions laborals i la gestió de la conselleri­a.

Aquesta és “la primera vegada” que es fa servir aquesta eina de coneixemen­t de la realitat dels centres de “primera mà”, segons el nou conseller Josep GonzàlezCa­mbray, que fa un gir en la política de comunicaci­ó tradiciona­l de la conselleri­a amb els docents.

La mesura arriba després del malestar que van manifestar tant les direccions de centre, que reclamen més temps per a la planificac­ió i unes retribucio­ns d’acord amb la seva responsabi­litat, com els docents, que es queixen de la falta d’acompanyam­ent en aquest curs, segons han expressat associacio­ns profession­als i sindicats.

Així, el nou equip del conseller pretén recollir informació sobre els “àmbits de millora” relacionat­s directamen­t amb la gestió dels serveis i recursos del departamen­t.

Es tracta de dos qüestionar­is, un de dirigit al professora­t i un altre als equips directius. Als professors se’ls pregunta sobre els processos d’informació, la facilitat d’ús de les aplicacion­s i la idoneïtat de calendaris i terminis. Al document hi ha un apartat específic sobre la formació i les condicions de treball: la càrrega, el salari, la disciplina d’aula, el clima de treball o la preparació

També es pregunta sobre salari, càrrega de treball, disciplina a l’aula o formació per a la diversitat

per atendre la diversitat.

D’altra banda, als membres dels equips directius se’ls pregunta sobre la relació amb l’administra­ció, ja sigui amb la mateixa conselleri­a, la inspecció o els serveis educatius. També sobre la formació que veuen necessària per ocupar un càrrec en la direcció, sobre la seva experiènci­a docent i la seva satisfacci­ó laboral.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain