La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dos morts més a les platges catalanes

- SÍLVIA OLLER Girona

Dos banyistes de 86 i 59 anys van perdre ahir la vida a les platges del Rec del Molí de l’Escala (Alt Empordà) i a la del Creixell, a Tarragona. Cap de les dues no disposava de servei de vigilància. Amb aquestes són quatre les persones que han mort durant aquest mes de juny al litoral català després que el passat 14 de juny dos banyistes morissin a la platja del Somorrostr­o de Barcelona i a la dels Pescadors de Badalona.

El primer dels sinistres d’ahir va tenir lloc al pic del migdia quan un testimoni va alertar al telèfon d’emergèncie­s 112 i va informar que un home estava inconscien­t a l’aigua. El Servei d’Emergèncie­s Mèdiques (SEM), que va desplaçar una unitat terrestre i un helicòpter, va intentar reanimar la víctima, un home de 86 anys i de nacionalit­at espanyola, sense èxit. L’Ajuntament de l’Escala té senyalitza­da aquesta platja com a no vigilada.

Poc més tard, una altra persona perdia la vida a la platja del Creixell de Tarragona, en una zona pròxima al Club Nàutic. La víctima, un home de 59 anys, va ser atès per tres unitats terrestres del SEM que van fer la reanimació sense èxit. Tot i que en un primer moment Protecció Civil va assenyalar que la platja sí que estava vigilada, al final va rectificar i va assegurar que la platja no disposa del servei de socorrisme actiu. L’autòpsia haurà d’aclarir les causes exactes de les dues morts.

La xifra de persones que han mort a les platges catalanes abans de començar l’estiu s’eleva a quatre. En l’estadístic­a de Protecció Civil, les d’ahir van ser les dues primeres víctimes mortals des que va arrencar la campanya de platges, que comença el 15 de juny i que acaba a mitjans del mes de setembre. L’any passat més d’una vintena de persones van morir al litoral de Catalunya.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain