La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Ajuntament i l’Ateneu recuperen una altra sala de cinema a Igualada

- XAVIER RIBERA Igualada

Mentre Catalunya lluita per tots els mitjans per salvar unes sales de cinema sacsejades durament per la pandèmia, Igualada, una de les ciutats catalanes més castigades pel virus, neda a contracorr­ent i anuncia per a finals d’aquest any l’obertura d’una segona instal·lació amb capacitat per a 47 persones, que se sumarà a les 130 places que ja hi ha. És fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament i l’Ateneu Igualadí i es finançarà a través d’una donació de 200.000 euros que ha deixat una ciutadana, molt aficionada al cinema, en herència al Consistori. L’import cobrirà totes les despeses.

Amb aquesta nova sala, Igualada doblarà el nombre d’estrenes que podran veure’s a la ciutat; passarà dels 30.000 als 50.000 espectador­s anuals i atraurà públic de fora. L’alcalde. Marc Castells, vol guanyar nous espectador­s, que vinguin a Igualada “a gaudir d’aquest centre comercial a cel obert que tenim”. En aquest sentit, valora que el cinema estigui ubicat al centre de la ciutat. Segons Castells, la sala disposarà “de totes les prestacion­s i avenços tecnològic­s”.

La presidenta de l’Ateneu Igualadí, Mireia Claret, subratlla que des del 2016, quan es va inaugurar l’Ateneu Cine, han aconseguit “crear l’hàbit que la gent vagi al cinema”, i considera necessària aquesta segona sala per “oferir més diversitat”. “Quan hi ha estrenes a la sala gran no hi tenen cabuda altres projeccion­s i, per això, ara podrem oferir el doble d’hores de projecció i donar cabuda a un tipus de cinema que no és tan comercial”, explica Claret. “Mentre a tot arreu tanquen sales de cinema, a Igualada som una rara avis i n’obrim”, celebra la presidenta de l’Ateneu .

La segona sala s’ubicarà al costat de l’actual, cosa que, segons Mireia Claret, permetrà optimitzar costos, ja que “s’aprofita la feina feta pel que fa a sortides d’emergència i accessos i no incrementa­rem la despesa de personal”.

Malgrat patir les conseqüènc­ies de la covid, l’Ateneu Cine s’ha anat salvant gràcies al fet de ser una sala petita i de no buscar el benefici econòmic. Claret explica que en moltes projeccion­s esgoten totes les localitats disponible­s i, fins i tot, han millorat la capacitat d’abans la pandèmia. “Hem tingut problemes per trobar pel·lícules i estrenes, però això ens ha fet anar a buscar molt cinema independen­t i europeu i ens ha funcionat molt bé”, explica.

Igualada va recuperar a finals del 2016 la seva oferta cinematogr­àfica gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i l’Ateneu després de dos anys de sequera i el tancament del Kursal, una empresa privada de llarga història i molt popular a la ciutat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain