La Vanguardia (Català-1ª edició)

Peter Jackson retratarà en sis hores els Beatles més íntims

Disney+ estrenarà al novembre aquesta esperada sèrie documental

- REDACCIÓ

La plataforma Disney+ estrenarà els pròxims 25, 26 i 27 de novembre la sèrie documental The Beatles: Get Back, una producció original dirigida per Peter Jackson que oferirà imatges inèdites de la banda de rock britànica. Aquesta producció, en què el cineasta neozelandè­s ha treballat durant els tres últims anys per restaurar i editar tot el material, constarà de tres capítols, que tindran una durada aproximada de dues hores, segons ha revelat Disney+.

En declaracio­ns de Jackson facilitade­s per Disney+, el director explica que es tracta d’un relat “detallat del procés creatiu”, en què es veu de prop l’elaboració de cançons icòniques “en un ambient on imperava una gran pressió, al mig del clima social de principis del 1969”. Jackson afegeix que no serà un retrat nostàlgic, “molt al contrari, és veraç, honest i humà. En sis hores coneixerem The Beatles amb una intimitat mai imaginada”.

Així ha qualificat aquest treball Jackson, realitzat amb l’“extraordin­ari” material del cineasta novaiorquè­s Michael Lindsay-Hogg, un total de 60 hores d’imatges inèdites filmades el gener del 1969 i més de 150 hores inèdites d’àudio: “És la història d’amics i de persones. La història de les debilitats humanes i d’un grup meravellós”, afegeix el responsabl­e de la trilogia d’El senyor dels anells, el seu treball més conegut.

I és que Jackson és l’única persona que, en 50 anys, ha tingut accés a aquests arxius privats de vídeo en què, entre altres escenes, hi ha la de com John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr projecten el seu primer concert en directe en més de dos anys, i d’altres en què escriuen i assagen 14 cançons noves.

El documental també presenta per primera vegada, i en la seva totalitat, l’última aparició en directe de The Beatles com a grup al concert que van oferir al terrat del carrer Savile Row a Londres. La producció té el suport de Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon i Olivia Harrison.

 ?? LINDA MCCARTNEY ?? Una de les imatges que es veuran a la nova sèrie documental
LINDA MCCARTNEY Una de les imatges que es veuran a la nova sèrie documental

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain