La Vanguardia (Català-1ª edició)

Avui insegur, demà més estable

-

Dijous passat a la tarda rebíem notícies de les conseqüènc­ies de les fortes tempestes a les comarques de Lleida, Tarragona i nord de Barcelona. Mentre a Puigcerdà, Berga, Reus, La Sénia, Montblanc... el cel queia literalmen­t, en altres com Barcelona descarrega­ven gotes brutes de fang o ni tan sols això a la Costa Brava. Depèn del pas de diminutes borrasques amb aire fred en altura, moviments a l’est o a l’oest d’aquestes pertorbaci­ons poden fer que una localitat es vegi afectada per un diluvi o veure-ho de lluny. A partir de dilluns la borrasca es trasllada cap a França, les tempestes es traslladar­an cap a zones fins ara poc regades, nord-est de Barcelona i Girona.

CATALUNYA

Encara persisteix la borrasca a l’oest de la Península. La nuvolosita­t augmenta a totes les comarques, algunes clarianes al migdia i a la tarda i fins a la matinada descarrega­ran de nou alguns xàfecs tempestuos­os al Pirineu, també a les comarques de l’oest de Tarragona i Lleida, però més locals que les de dijous. A la resta algunes gotes que podran ser de fang. Demà temps més estable, més sol i temperatur­es tot el cap de setmana menys elevades tret de la costa, on el vent de ponent provocarà una calor més accentuada, però seca. A partir de dimarts reapareixe­ran les tempestes al nord-est, amb temperatur­es en descens.

ESPANYA I EUROPA Tempestes a França, algunes de fortes, que a última hora i demà diumenge afectaran el sud d’Anglaterra, Bèlgica, Holanda i Alemanya, també s’aniran generalitz­ant als països alpins. A Espanya un dia més amb inestabili­tat al nord i centre, encara que a partir de demà l’activitat tempestuos­a s’anirà traslladan­t al terç nord, millorant al centre i sud, fins i tot amb temperatur­es poc elevades per a les dates tret de la Mediterràn­ia, on el ponent caldejarà l’ambient, màxima a València 32 °C, però Sevilla 27 °C i A Corunya 17 °C . A partir de dimarts o dimecres quan tornarà la calor moderada al sud encara que fresc al nord.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain