La Vanguardia (Català-1ª edició)

Forsberg dona ales a Suècia i posa més pressió

- ORIOL DOTRAS

Suècia

Eslovàquia

El penal convertit per Emil Forsberg contra Eslovàquia quan faltava un quart d’hora per al final deixa Suècia en una situació immillorab­le per tornar a estar en els encreuamen­ts d’un gran torneig. Si en l’últim Mundial l’alegria al país escandinau es va desencaden­ar per arribar als quarts de final, el treballat triomf a San Peterburgo gairebé l’acosta, de moment, a vuitens. Com fa tres anys, i també a

Rússia, va emergir la figura de Forsberg, tot i que aquesta vegada es va tractar més aviat d’una fogonada. La qualitat del mitjapunta del Red Bull Leipzig continua sent indiscutib­le, com també ho és la irregulari­tat que li ha impedit pujar un esglaó més en la seva carrera.

A Forsberg se li ha d’aplaudir la responsabi­litat assumida en una de les seves tardes grises. També no haver fallat des dels onze metres, una imatge bastant repetida des de l’inici de l’Eurocopa. Suècia continua sense enamorar –tampoc no sembla pretendre-ho–, però la serietat que ha tingut en aquest tipus de cites és gairebé una garantia.

Els bons resultats aconseguit­s per les dues seleccions en la primera jornada del grup E els permetia afrontar el xoc de Sant Petersburg sense urgències. Per fer bo l’empat sense gols contra Espanya, s’exigia una mica més als suecs si no volien jugar-s’ho tot contra Polònia. Per a Eslovàquia, la “ventafocs del grup”, com el mateix capità Marek Hamsik va definir els seus, tot el que suposés sumar seria benvingut. Es va quedar a prop.

Amb la panxa mig plena i el partit programat a l’hora de la migdiada, la proposta futbolísti­ca dels dos països va escassejar en la primera part. Va prevaler l’ordre entre dos conjunts sòlids que es troben més còmodes en la destrucció. A diferència del partit contra Espanya, Suècia va haver de prendre la iniciativa, malgrat que el control estèril

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain