La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’impol·lut té una taca

Rúben Dias es retroba amb Havertz i Werner, que el van superar en l’únic gol de la final de la Champions

- Carles Ruipérez EUROCOPA 2021

Mount va rebre la pilota i en aquell moment Dias va haver de decidir. A la seva dreta arrencava el desmarcatg­e Werner, a la seva esquerra entrava amb una diagonal Havertz. El central portuguès va triar perseguir l’11 del Chelsea, que el va allunyar de l’àrea. El que va passar a continuaci­ó és ben conegut. La passada va anar cap a la correguda de Havertz, que va guanyar l’esquena a Zinchenko. Quan Dias va voler reaccionar, Havertz se li havia escapat completame­nt i estava a punt de marcar l’únic gol de la final de la Champions 20-21. Després d’anul·lar Håland, Neymar o Mbappé, se li van entravessa­r els alemanys.

Això va ser el 29 de maig. Tres setmanes després, Rúben Dias es retroba amb Werner i Havertz a Munic (18.00 hores). Aquesta vegada amb les samarretes de Portugal i Alemanya. Al millor futbolista de la Premier, segons els periodiste­s i la mateixa competició, se li reproduirà a la ment un dels pocs errors que se li poden atribuir aquest curs.

El rendiment de Dias, de 24 anys, s’ha fet mereixedor dels 68 milions que va pagar el City per fitxar-lo al Benfica. El defensa citizen era un flam el 27 de setembre quan va perdre 2-5 contra el Leicester. Els defenses Walker, Eric Garcia i Mendy van cometre tres penals. Dos dies després arribava d’urgència Dias.

El seu impacte va ser instantani. L’equip de Guardiola es va convertir en infranquej­able. Va encadenar 15 victòries seguides a la Premier. Es va ficar a la final de la Champions, on va fer una mitjana de 80 passades per partit. I quan va perdre a les semifinals de la FA Cup, aquell dia no jugava el central d’Amadora.

A Portugal feia temps que esperaven Dias amb candeletes veient que Pepe i Fonte són a prop dels quaranta. Al 2018, poc abans del Mundial de Rússia, Fernando Santos li va donar l’alternativ­a. I s’ha fet indispensa­ble. Va ser elegit MVP de la Nations League que Portugal va guanyar a Holanda el 2019. Avui arriba als 30 matxs com a internacio­nal, en 16 dels quals no va encaixar gols i només en dos va perdre (contra Ucraïna i França).

Davant la lesió de Van Dijk, amb Ramos fora de l’Eurocopa i De Ligt que no brilla a Torí, Mourinho ho té clar. “És el millor central del món ara”, l’elogia el tècnic del Roma, que comparteix representa­nt amb ell. Contra Alemanya es podrà rescabalar de la Champions... o no. Perquè Havertz i Werner no van coincidir al camp contra França. Al 74 es van donar el relleu. Si Löw no els ajunta, Dias no haurà de repetir la disjuntiva de triar-ne un.

El central del City ha jugat 29 partits amb Portugal, que només n’ha perdut dos amb ell al camp

 ?? TIBOR ILLYES / AP ?? Adam Szalai i Rúben Dias encarant-se a l’Hongria-Portugal de la primera jornada
TIBOR ILLYES / AP Adam Szalai i Rúben Dias encarant-se a l’Hongria-Portugal de la primera jornada
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain