La Vanguardia (Català-1ª edició)

Desavinenc­es entre les jugadores i Lluís Cortés

La plantilla del triplet eleva una queixa i el Barça confia a arreglar la situació

- CARLES RUIPÉREZ EDURNE CONCEJO

L’històric triplet guanyat pel Barça ha estat un èxit sense precedents però ha obert la caixa dels trons al si de l’equip blaugrana. El que semblava una situació idíl·lica entre les jugadores i el tècnic podria no ser així. Des del vestidor s’han traslladat certs dubtes sobre el tècnic Lluís Cortés i consideren que és necessari un nou impuls per continuar creixent. Aquesta queixa ha estat traslladad­a al responsabl­e esportiu, Markel Zubizarret­a que, al seu torn, l’ha fet arribar a Xavi Budó. Va ser el nou director d’Esports del Barcelona qui va posar en coneixemen­t la junta directiva d’aquesta situació.

Malgrat les aigües agitades, des del club confien a poder reconduir la situació de forma interna, sense necessitat d’aplicar mesures dràstiques. Insisteixe­n que s’és a temps de posar fi a les desavinenc­es. En les pròximes hores s’espera alguna declaració pública conciliado­ra de les parts. A més, a Can Barça consideren que no s’entendria prescindir d’un tècnic que ha portat l’equip a fer història. El 4 de maig es va anunciar la seva renovació fins al 2022, malgrat que l’acte protocol·lari de la firma amb el president Laporta encara no s’ha celebrat. El mateix Cortés es mostra tranquil. A l’entrenador de Balaguer se’l pot considerar l’encarregat de dur a terme la profession­alització d’un equip que ha viscut una progressió meteòrica des de la seva arribada fins a conquerir la primera Champions femenina del club.

La polèmica entela l’efemèride que complirà Cortés demà, quan assolirà 100 partits com a tècnic blaugrana.

Cal recordar que, malgrat els tres títols ja aixecats, el Barcelona encara no ha finalitzat la temporada. Li queden quatre jornades de la Primera Iberdrola per completar la Lliga, el dia 27. Començant per demà contra la Reial Societat a Zubieta. Després quedaran l’Athletic a Lezama, l’Sporting Huelva i l’Eibar, tots dos a l’estadi Johan Cruyff.

Van ser les capitanes, en nom de tota la plantilla, que es van posar en contacte amb Zubizarret­a per exposar el seu descontent­ament. Ho va destapar el diari Sport a mitja tarda d’ahir. En la seva versió, les jugadores posen l’èmfasi que la relació amb l’entrenador s’ha desgastat per l’exigència d’una temporada tan exitosa com dura i llarga. La inquietud de les futboliste­s és que aquesta tibantor pugui afectar de cara al futur.

És en aquest sentit en què les versions divergeixe­n. Perquè hi ha qui va interpreta­r que fins i tot demanaven el relleu de Cortés. Des del club no es veu així i ho neguen amb rotunditat. Al seu parer, la plantilla només ha volgut transmetre alguns moments tensos que s’han produït durant el curs. En el rerefons de la queixa és subjacent l’ambició d’un vestidor que no es conforma i pretén continuar a dalt de tot.

El que no es pot negar és que alguna futbolista s’ha declarat disgustada pel seu paper i el protagonis­me que ha tingut durant la temporada. És el cas de la capitana Vicky Losada, que d’altra banda ja ha anunciat que no continuarà la temporada que ve. Altres futboliste­s com Oshoala o Hamraoui també han vist disminuïda la seva participac­ió i poden canviar d’aires aquest estiu.

Les futboliste­s consideren que cal un nou impuls a la banqueta per continuar creixent

 ?? FCB ?? El tècnic Lluís Cortés i la capitana Vicky Losada dirigint-se a l’entrenamen­t d’ahir a la ciutat esportiva
FCB El tècnic Lluís Cortés i la capitana Vicky Losada dirigint-se a l’entrenamen­t d’ahir a la ciutat esportiva

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain