La Vanguardia (Català-1ª edició)

Giró demana de gestionar els fons europeus a Catalunya

- E. MAGALLÓN

El conseller d’Economia, Jaume Giró, va reclamar ahir davant els empresaris i directius del Cercle que “fem causa comuna per evitar convertir la Generalita­t en una simple gestoria dels fons europeus” Next Generation. El responsabl­e d’Economia de la Generalita­t va detallar el seu pla per als pròxims pressupost­os de Catalunya del 2022. Giró va assegurar que demanarà al president del Govern, Pedro Sánchez, que “mantingui la xifra de l’1,1% de dèficit per al 2022, atenent la situació d’emergència social i econòmica”.

Just l’endemà que Foment anunciés el pròxim retorn de les seus empresaria­ls que se’n van anar arran de la crisi política del 2017, Giró va minimitzar en el seu discurs els efectes d’aquella fuga. Va assegurar que les dades mostren que no és veritat que fos “una hemorràgia incontenib­le, que havia de deixar el nostre país pràcticame­nt en coma” com es va afirmar el 2017. “El cas és que, durant els anys que van del 2014 al 2020, Catalunya va passar per un moment econòmic que podríem qualificar de vibrant”. Va afegir que el creixement de Catalunya va ser del 2,8% anualitzat durant aquell període. Al llarg de la seva intervenci­ó, el conseller va posar a sobre de la taula el problema que representa per a Catalunya el dèficit fiscal que no s’actualitza des de l’any 2016.

En la intervenci­ó de Giró no hi va haver preguntes dels socis assistents per manca de temps. En acabar la seva intervenci­ó va rebre un discret aplaudimen­t per part de l’auditori. En el seu discurs va tenir també unes paraules de reconeixem­ent per a l’expresiden­t Carles Puigdemont i per als exconselle­rs Oriol Junqueras i Andreu Mas-Colell.

 ?? ALBERT GEA / REUTERS ?? A la sessió final de la reunió van assistir diversos empresaris i directius. A la foto adjunta: Javier Godó, comte de Godó i editor de
ALBERT GEA / REUTERS A la sessió final de la reunió van assistir diversos empresaris i directius. A la foto adjunta: Javier Godó, comte de Godó i editor de

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain