La Vanguardia (Català-1ª edició)

Continuarà la variabilit­at

-

La península Ibèrica fa dies que es converteix cada tarda en un escenari de molts fenòmens meteorològ­ics perfectes per a tothom. Sol, pluja, tempestes i fins i tot tornados, com el que es va produir a Astorga el passat divendres, deixant imatges que recordaven a zones habituals de tornados com Texas. De fet, no ha sigut l’únic tornado de la setmana, també es va poder presenciar un altre a la comarca de l’Anoia. Les inundacion­s i les fortes ratxes de vent dels últims dies sembla que, durant els propers, donaran un respir a àmplies zones de la península, amb una progressiv­a estabilitz­ació amb el pas dels dies.

CATALUNYA

Els núvols ens acompanyar­an durant tota la jornada, deixant algunes tímides clarianes durant el dia. De fet, descarrega­rà precipitac­ió durant el matí especialme­nt a l’oest i al nord, on es podran produir algunes tempestes. Amb el pas de les hores s’aniran retirant i es restringir­an al Pirineu durant la tarda. Avui la temperatur­a no variarà, amb acusada xafogor al litoral durant tot el dia. Demà millorarà el temps, amb domini del sol al matí i alguns núvols d’evolució a partir del migdia especialme­nt a sectors de muntanya. No es descarta algun ruixat molt local. Continuarà l’ambient plenament estival.

ESPANYA I EUROPA Moviment meteorològ­ic a la façana atlàntica europea, amb pluja a França, a les Illes Britànique­s i punts de Centreeuro­pa, en forma de ruixats irregulars. Inestabili­tat també a Escandinàv­ia, on la pluja serà la protagonis­ta. Ambient tranquil al Mediterran­i, amb sol i calor acusada a Itàlia on superaran els 30ºC. Alguns núvols decoratius als Balcans i Grècia. A Espanya, el pas de fronts propiciarà un augment de la nuvolosita­t, amb pluja passatgera a la meitat nord, una mica més destacable entre Galícia i el Cantàbric. Sol i núvols a la resta amb calor al litoral mediterran­i, que juntament amb els núvols, provocarà una sensació de xafogor acusada. Tranquil·litat a les Canàries amb núvols al nord de les illes.

@AlfredRPic­o @MiguelMete­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain