La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PP acusa Sánchez de trencar l’Estat de dret amb les gràcies

- REDACCIÓ

El president del PP, Pablo Casado, va acusar ahir el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, de “desarmar l’Estat de dret per estar dos anys més en el poder” amb la concessió dels indults als líders del procés.

Ho va dir en una entrevista per al diari ABC, en què va valorar que Sánchez “està comprant uns mesos més de moqueta i d’avió oficial a canvi de vendre l’estabilita­t i la unitat nacional. És una traïció al seu compromís amb aquest país i a les seves promeses electorals”.

El líder popular va qüestionar amb aquestes paraules que l’Executiu vulgui concedir els indults quan el Tribunal Suprem s’hi va oposar. “L’indult que no respecta el tribunal sentenciad­or no s’ha de concedir, i els indults per motius polítics, tampoc”. Segons Pablo Casado, aquestes declaracio­ns les va fer Sánchez “fa tot just uns anys”.

A més, a l’entrevista va argumentar la seva posició contrària a les mesures de gràcia perquè, a parer seu, “és la primera vegada” que es concediran “perquè algú reincideix­i”. En aquest context, també va lamentar que l’Executiu vulgui rebaixar el delicte de sedició, treure efectivita­t al Tribunal Constituci­onal i permetre el referèndum.

“L’únic responsabl­e de donar uns indults contra el Tribunal Suprem és Sánchez”. Va considerar, per això, que l’actual cap del Govern espanyol és l’“únic còmplice dels independen­tistes”.

Pel que fa a aquest mateix punt, Casado va justificar el paper que prendrà el PP en la causa catalana assegurant que el seu partit “defensarà, davant qui sigui, la legalitat i la unitat nacional”. “M’és igual que se’ns pressioni, que se’ns insulti. Estic en política per defensar Espanya, la unitat nacional i la Constituci­ó”, va reiterar.

Per la seva banda, el portaveu nacional del PP i alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, va afirmar ahir que Pedro Sánchez es vol assegurar acabar la legislatur­a “amb el suport d’ERC al Congrés dels Diputats a costa de la dignitat d’Espanya i dels espanyols” concedint els indults.

Almeida es va referir després a les declaracio­ns de qui va qualificar amb ironia com “el Nelson Mandela” de l’independen­tisme, Oriol Junqueras, que, segons l’alcalde de Madrid, va dir que els indults “són una mostra de la derrota de l’Estat”, mentre que “Jordi Sànchez afirma que és un símptoma de la debilitat i un pas cap a la independèn­cia”.

“Quan els beneficiat­s pels indults continuen en els seus propòsits dient que és una derrota de l’Estat, un símptoma de debilitat i la victòria de l’independen­tisme, és una indignitat per als espanyols que Pedro Sánchez continuï entossudit a donar els indults”, va afegir Almeida.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain