La Vanguardia (Català-1ª edició)

Luis Fonsi posa a ballar l’estiu

El músic passa una temporada a Espanya, on té nous projectes

- ALBERT DOMÈNECH

Ja fa uns anys que el seu nom acostuma a ser inseparabl­e a l’època de sol i platja, i és que arribar a l’estiu sense cap tema ballable de Luis Fonsi sembla ara mateix una quimera. L’artista de 43 anys està passant una temporada a Madrid, des d’on celebra el llançament de la seva nova cançó, Bésame, al costat de l’artista portorique­ny Mike Towers. Fonsi rep telemàtica­ment La Vanguardia des de la capital i somriu quan li recordem la seva cita anual amb el bon rotllo que va de la mà de la calor: “Així soc jo com a persona, m’encanta l’estiu i el bon rotllo, i em considero algú tropical”. S’assenyala la pell i presumeix de la morenor que llueix aquest any.

El seu nou llançament navega al voltant del gènere de la bachata, una cosa que només havia provat en una ocasió, amb qui ens reconeix que és el seu artista preferit: Juan Luis Guerra. Va ser amb la cançó Llegaste tú, però ara la intensitat del moviment es multiplica amb Bésame, que té una doble intenció: “Ens calen aquells petons, aquelles abraçades, aquells contactes físics, però sento que a poc a poc anem cap a això. Amb aquesta cançó es tracta de ballar, de passar-ho bé en un moment en què la música més que mai s’ha convertit en un bàlsam i una medicina en aquest context de distanciam­ent, ja que ens recorda o

Un ‘coach’ amb carisma

“El respecte envers la dona sempre ha estat part de les meves lletres”, diu l’artista, que torna a ‘La voz’

ens fa reviure i moure’ns per dins i per fora”, explica l’artista.

Per això ha ideat aquest nou tema en què també fa gala de la seva habilitat per al ball, una cançó sensual amb protagonis­me femení per al seu videoclip que ens porta al debat actual sobre el tracte masclista que rep la dona en determinad­es composicio­ns llatines. Fonsi assegurar tenir-ho clar: “El respecte envers la dona sempre ha estat part de les meves lletres. Hi ha temes que són més sensuals i tenen un toc de picardia, que per ritme i sabor, porten a un lloc molt sensual; però hi ha una línia que jo no creuo mai, entre el que és el terreny sensual i el sexual”. L’intèrpret confessa a més que la gran majoria de les seves cançons estan coescrites al costat d’una dona, i assenyala el caràcter femení del seu públic: “Creu-me que l’últim que vull fer és equivocar-me amb aquesta sensibilit­at”.

Fonsi s’ha acostumat a convertir en or totes les produccion­s amb les que treballa durant els últims anys, que acaben a dalt de tot de les llistes d’èxits mundials. Està preparat per fer una cançó que no funcioni? Riu. “Ningú no està preparat per al fracàs, però és evident que un és conscient que no totes les cançons tindran la mateixa repercussi­ó, i així ha de ser. Així com l’èxit sorprèn, és normal que sorprengui que hi hagi cançons que un els tingui molta fe però després no hi hagi aquesta connexió amb el públic. Penso que estic preparat per a això i per això la música és un art, no hi ha regles ni una solució matemàtica perfecta”, esgrimeix. El porto-riqueny està al país amb la seva dona, l’espanyola Águeda López, i els seus dos fills Mikaela i Rocco, ja que ha iniciat l’enregistra­ment per a una nova temporada de La voz oncomparti­rà protagonis­me amb Alejandro Sanz, Malú i Pablo Alborán. Casa seva és a Miami però avisa que arribaran sorpreses que el lligaran més a Espanya que a l’altre costat de l’Atlàntic.

 ?? EFE ??
EFE
 ?? UNIVERSAL ?? El músic porto-riqueny repetirà a ‘La voz’ Espanya amb els seus companys
Malú, Alejandro Sanz i un debutant Pablo Alborán que considera més que preparat i que no necessita consells
UNIVERSAL El músic porto-riqueny repetirà a ‘La voz’ Espanya amb els seus companys Malú, Alejandro Sanz i un debutant Pablo Alborán que considera més que preparat i que no necessita consells

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain