La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les millors sèries del 2021 per recuperar a l’estiu

Deu ficcions estrenades en la primera meitat d’enguany

-

da. El repartimen­t principal aconseguei­x arribar al cor dels espectador­s (prepareu els mocadors) interpreta­nt un grup de joves que van aterrar a la gran ciutat per complir els seus somnis i es van veure immersos en un drama inesperat.

QUE VIENE EL LOBO

La consolidad­a ficció danesa ens ha portat enguany aquesta sèrie de vuit episodis que planteja un debat tan incòmode com addictiu: una adolescent de 14 anys escriu una redacció escolar on exposa el presumpte comportame­nt violent del seu padrastre. El tema arriba a un treballado­r social, que decideix separar provisiona­lment l’adolescent i el seu germanastr­e de la família mentre es duu a terme una investigac­ió. Els pares neguen les acusacions i mantenen que la jove s’ho ha inventat en una atac de rebel·lia adolescent. Qui diu la veritat?

BRUJA ESCARLATA Y VISIÓN

La primera sèrie de l’univers cinematogr­àfic de Marvel a Disney+ és estranya, sorprenent i original. La protagonit­zen dos secundaris de luxe a la franquícia, Bruja Escarlata (Elizabeth Olsen) i Visión (Paul Bettany), que mostren com és la seva vida, en un barri nord-americà a través de la història de la sitcom nord-americana: cada episodi ret homenatge a una dècada televisiva diferent.

EL FERROCARRI­L SUBTERRÁNE­O AMAZON PRIME VIDEO

El cineasta Barry Jenkins (Moonlight) adapta la novel·la homònima de Colson Whitehead (guanyadora del premi Pulitzer), on el ferrocarri­l subterrani de què es parlava de manera figurada als anys d’esclavitud als Estats Units es converteix en un vehicle real que ajuda els esclaus a fugir. Jenkins retrata el passat mentre basteix ponts amb el present, jugant entre la realitat i la fantasia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain