La Vanguardia (Català-1ª edició)

Parèntesi de sol i calor

-

Entre avui i dissabte una onada de calor afectarà l’àrea dels Balcans i el sud d’Itàlia, amb registres de temperatur­a que superaran els 40 °C en àmplies zones, fins i tot arribant als 45 °C a punts de l’interior de Grècia. En canvi, a la península Ibèrica gaudirem d’un ambient suau amb una calor moderada. El responsabl­e d’aquesta situació és un embossamen­t d’aire fred en altura situat al nord de la Península, que amb la seva rotació antihoràri­a empeny les masses d’aire càlid del Sàhara cap a la meitat oriental de la conca mediterràn­ia, mentre que a nosaltres ens deixa un ambient més fresc i inestable, amb possibilit­at de ruixats i tempestes a partir de dimarts.

CATALUNYA

Ambient assolellat i tranquil en general, tot i que a partir del migdia arribaran bandes de núvols mitjans pel sud i creixeran nuvolades a l’interior de la meitat oest, on no es descarta algun ruixat aïllat i feble. Les temperatur­es seran lleugerame­nt més altes, donant lloc a un ambient més calorós, especialme­nt a les comarques de Girona. Demà la inestabili­tat anirà a més, amb xàfecs de tarda al Pirineu i a l’interior del nord-est, així com durant el matí a punts de litoral central. Tot això amb unes temperatur­es més baixes a la meitat est i una mica més altes a l’oest. Seguirem amb un temps insegur almenys fins dijous.

ESPANYA I EUROPA Precipitac­ions a la façana atlàntica, des de França fins a Noruega. Pluja abundant a Islàndia i ruixats irregulars als Balcans. Domini de les altes pressions al Bàltic i a Rússia. A Espanya les precipitac­ions es restringir­an a la façana cantàbrica, encara que també podran aparèixer alguns ruixats de tarda a punts de la meitat nord. El cel es mantindrà parcialmen­t ennuvolat al centre peninsular, mentre que a la Mediterràn­ia i al sud-est hi haurà més clarianes. Temperatur­es més altes en general, excepte al nord, on l’ambient serà fresc. Demà les precipitac­ions seran més extenses, però es quedaran a la meitat nord.

@AlfredRPic­o @MartinsJoa­n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain