La Vanguardia (Català-1ª edició)

Envoltat pel Barça

Koeman, De Jong i De Boer transmeten a Memphis Depay les experiènci­es blaugrana

- Juan B. Martínez

El seu selecciona­dor, Frank de Boer, ha jugat al Barça. Un dels líders de l’oranje actual, Frenkie de Jong, és un pilar del conjunt blaugrana. A la banqueta del Camp Nou s’allotja Ronald Koeman, que el va catapultar quan dirigia Holanda. Memphis Depay no podrà dir mai que no sap on es fica fitxant pel Barça. Li han arribat referèncie­s de primera mà per terra, mar i aire al vestidor de la selecció i en comunicaci­ó amb Koeman. El Barça, en realitat, no necessita presentaci­ó als Països Baixos perquè des que Johan Cruyff va posar la primera pedra holandesa el club i el país de les tulipes no han deixat de trobar-se. Memphis Depay és l’holandès número 21 de la història del Barça. N’hi ha hagut de tots els colors i en gairebé totes les posicions. Un bon grapat va triomfar i un altre va resultar decebedor. El davanter vol pertànyer al primer grup i es va desfer en elogis en un vídeo que va difondre el Barça.

“Estic molt content i orgullós d’haver fitxat pel Barça, el club més gran del món. Estic entusiasma­t per jugar davant el públic blaugrana. Els aficionats del Barça viuen el joc d’una manera molt especial, estimen molt el futbol”, va afirmar Depay, que no es va oblidar dels artífexs del seu fitxatge. “Vull donar les gràcies a la cúpula del club, al president i a l’entrenador. Ho donaré tot. És un somni fet realitat”.

Fins aquí va arribar el seu discurs acadèmic. Per escoltar-lo més en profundita­t probableme­nt caldrà esperar el dia de la seva presentaci­ó, que tindrà lloc quan acabi la participac­ió de l’atacant a l’Eurocopa. Un torneig en què de moment no s’ha vist la millor versió d’un futbolista que ve de fer una temporada notable amb l’Olympique de Lió, on ha recuperat una regularita­t que havia perdut a les campanyes anteriors.

A l’Eurocopa Memphis Depay ha estat titular als dos triomfs d’Holanda i només ha deixat de jugar vuit minuts. En cap dels dos matxs, contra Ucraïna i Àustria, no va ser dels destacats de la seva selecció, tot i que contra els austríacs va transforma­r un penal.

Després que se n’oficialitz­és el fitxatge pel Barça De Boer espera que el futbolista hagi rebut una injecció de confiança i de tranquil·litat. “Ha estat una mica per sota del seu nivell. Pot fer-ho millor que fins ara. Memphis és el primer a criticar el seu joc. Sap exactament el que vol i si ha jugat bé o no. Espero que el seu fitxatge pel Barça li doni un extra”, va raonar el selecciona­dor holandès, que va concloure: “És un futbolista especial per a nosaltres. El necessitem en la seva millor versió per arribar tan lluny com puguem dins d’aquest torneig”.

Encara que de moment no els ha fet falta més brillantor del seu davanter perquè Holanda compta els seus partits per victòries, ja es va assegurar el primer lloc del seu grup i juga aquesta tarda amb tota la tranquil·litat del món contra Macedònia. Un bon escenari perquè Depay es llueixi, encara que és possible que De Boer faci algunes rotacions.

A Moordrecht, un petit poble de 2.000 habitants on va néixer el nou barcelonis­ta, segueixen molt de prop les evolucions del seu fill pròdig, molt lligat a la comunitat. Va començar a jugar a l’equip local i fa un parell d’anys va ser l’escollit per inaugurar un dels Cruyff Courts que estan disseminat­s pel món.

Passa el temps i el Barça i Holanda semblen condemnats a continuar lligant els seus camins. No es pot dir que els hagi anat malament junts.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain