Suïssa s’aferra al tercer lloc per buscar els vuitens

- XAVIER G. LUQUE

Suïssa

Turquia

Suïssa va tancar el grup A de l’Eurocopa amb la seva primera victòria i obtenint així els 4 punts que, sobre el paper, li haurien de donar una de les places de vuitens de final o almenys així va passar a l’anterior edició del torneig, el 2016, quan també passaven els quatre millors tercers i sumar 4 punts va ser un passaport confirmat. La selecció que prepara Vladimir Petkovic es va basar en l’encert rematador de Shaqiri i Seferovic, però també en les extraordin­àries intervenci­ons del porter del Borussia Mönchengla­dbach, Yann Sommer, per desmoralit­zar completame­nt una Turquia que arribava al tercer partit sense punts i sense gols i marxa de l’Eurocopa amb el trist honor d’almenys haver marcat un gol, això sí, sense la menor transcendè­ncia.

La primera part va ser un compendi de sensaciona­ls intervenci­ons de Sommer davant les rematades potents i col·locades dels turcs, i al mateix temps de l’eficàcia de Suïssa per anar-se’n al descans amb dos gols. Al minut 6 va arribar el primer, Zuber, una amenaça constant amb les seves incursions per l’esquerra, va habilitar Seferovic, situat a prop de l’àrea, el davanter centre del Benfica va fer mitja volta i va deixar anar un tret ajustat al pal esquerre de Çakir, sense capacitat de reacció.

Si els turcs podien fer poca cosa al partit i a l’Eurocopa, ara encara menys. Müldür, destacat entre els turcs, es va desdoblar per batre la meta suïssa, però sense fortuna. I al 26 va arribar el torn de Shaqiri: de nou a passada de Zuber, control als voltants de l’àrea i pilota a prop de l’escaire d’un novament paralitzat Çakir. Al 33 bona rematada de Müldür, i una altra vegada al 43... i sempre Sommer imperial desviant-ho tot.

CONVENÇUTS DE PASSAR Amb gols de Shaqiri (2) i Seferovic i un Sommer imperial sota pals els suïssos sumen 4 valuosos punts

Turquia va escurçar distàncies al 62 amb un superb tret de Kahveci que per fi va deixar sense resposta a Sommer, era el dia dels golassos, però el 2-1 amb prou feines va brillar uns quants minuts al marcador perquè al 68 una altra vegada Shaqiri i una altra vegada Zuber internant-se per la seva banda per assistir al futbolista del Liverpool van aconseguir modificar el marcador. Un 3-1 final que deixa Suïssa amb 4 punts i una diferència golejadora de -1. El tècnic dels suïssos va considerar que no era un mal balanç i va donar descans als seus millors homes, donant per fet que encara hauran de tornar a la gespa en aquesta Eurocopa.