La Vanguardia (Català-1ª edició)

Hisenda investigar­à 6.591 contribuen­ts aquest any

- MADRID

Redacció i Efe

El Govern espanyol s’ha compromès amb Brussel·les a fer 6.591 investigac­ions tributàrie­s per identifica­r activitats no declarades. Ho recull el desenvolup­ament de l’objectiu d’abordar la prevenció del frau i l’evasió fiscal recollit al component 27 del Pla de Recuperaci­ó, Transforma­ció i Resiliènci­a que la setmana passada va aprovar la Comissió Europea.

Per això l’Executiu té previst abordar una de les reivindica­cions de l’Agència Tributària des de l’inici de l’última crisi, com és l’increment de la plantilla. En concret, el text en poder de Brussel·les preveu la creació de noves places fins a completar els 26.320 efectius a l’Agència Tributària, cosa que suposaria acostar-se a la mitjana històrica de treballado­rs de l’organisme, que era de prop de 27.000 treballado­rs.

Amb l’increment dels investigad­ors físics, el Govern impulsarà i optimitzar­à l’ús dels sistemes informàtic­s. La tecnologia tindrà un focus especial sobre els contribuen­ts estrangers amb l’objectiu que les dades d’almenys un 85% d’aquests contribuen­ts registrats dels quals l’Agència Tributària hagi rebut informació el 2019 hagin estat identifica­ts i verificats, de manera que es puguin fer servir per a l’anàlisi de riscos a tot estirar el 31 de desembre del 2021.

L’estratègia contra el frau també impulsarà la cooperació amb grans empreses, pimes, autònoms i fins i tot jutges per aconseguir un compliment més elevat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain