La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aragonès espera una millora econòmica

-

haver espai per a la política i, a diferència de Sánchez, que en el seu discurs va fer menció expressa del nou clima de diàleg institucio­nal, el president de la Generalita­t va pronunciar un discurs, íntegramen­t en anglès, en termes econòmics, celebrant el retorn del congrés. Aragonès va demanar que el procés de digitalitz­ació que viu el món i que es pot visualitza­r en el MWC que se celebra a Barcelona serveixi “per cohesionar la societat” i “millorar la vida de les persones”, en comptes d’“augmentar les desigualta­ts”.

Segons el president, s’ha fet un gran esforç per “tornar a la normalitat”, però “la pandèmia ha provocat un canvi d’època, de valors i de la idea mateixa de la vida, i això té un impacte per a tothom”. Aragonès també va advertir que l’objectiu en aquesta nova època no només ha de ser “generar riquesa”, sinó també “aconseguir un benestar més gran per a tothom”, i va recalcar que ara “cal construir un món millor que el que la crisi del coronaviru­s ha deixat enrere”. L’alcaldessa Ada Colau va ser l’encarregad­a d’obrir el torn de paraules i va reivindica­r la ciutat com a capital cultural, científica i tecnològic­a, a més de mostrar-se convençuda que “Barcelona estarà a l’altura” del desafiamen­t que suposa tornar a acollir aquest esdevenime­nt després de la pandèmia. Al president de l’Executiu, Pedro Sánchez, Colau li va agrair que es reconegui Barcelona “com a capital cultural i científica”, i del president de la Generalita­t en va destacar “la confiança demostrada” en el compromís de decidir l’aplicació dels fons europeus Next Generation.

La va seguir en el torn de paraula el director general del GSMA, Mats Granryd, que va afirmar que és “meravellós poder ser aquí altra vegada, tots junts” després que “tothom hagi afrontat uns reptes inimaginab­les de manera individual i col·lectiva””.En aquest període, va subratllar, “la connectivi­tat mòbil ha arribat a ser molt més important que abans”.

Al Rei li va tocar tancar els parlaments, i va afirmar que el MWC no només és “una de les grans cites tecnològiq­ues internacio­nals, sens dubte la més destacada d’occident per a les telecomuni­cacions mòbils”, a més a més, “i ho dic amb orgull, des del 2006 té lloc a Espanya, en aquesta estimada ciutat de Barcelona”.

La situació crítica per la qual travessa el món arran de la pandèmia de coronaviru­s també va ser present en el discurs del Rei, que va agrair l’esforç de tots els implicats per, després de l’aturada de l’any passat, tornar a celebrar el Mobile, i va destacar que els avenços científics que han possibilit­at les vacunes anticovid tenen molt a veure amb les innovacion­s en tecnologia, de manera que congressos com el Mobile van més enllà de les telecomuni­cacions, ja que milloren la vida de les persones, com s’ha demostrat durant la pandèmia. I va recordar el que ha suposat per a molts malalts comunicar-se amb els familiars. “Estar connectats en aquests moments d’aïllament o confinamen­t ha estat un alleujamen­t i una esperança”.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Colau conversant de manera distesa amb el Rei en presència de Pedro Sánchez
LLIBERT TEIXIDÓ Colau conversant de manera distesa amb el Rei en presència de Pedro Sánchez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain