La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ambient suau i tranquil

-

Qui necessita tenir aire condiciona­t quan es disposa d’una borrasca situada a l’oest de França que ens envia aire fresc provinent del nord de l’Atlàntic. És un sistema molt més natural i s’estalvia energia. Seguirem amb aquest particular mètode de refrigerac­ió almenys fins a finals de setmana, quan la pertorbaci­ó s’allunyi cap a l’est i deixi el pas lliure per a les masses d’aire càlid d’origen nord-africà, tot i que ja veurem fins quan, ja que noves borrasques sembla que es volen acostar cap a les nostres latituds de cara a la pròxima setmana. De moment, ens espera un període amb un ambient suau i alguns ruixats poc destacable­s al terç nord peninsular.

CATALUNYA

Aniran creuant el cel bandes de núvols alts i mitjans, encara que a partir de migdia seran menys nombrosos. A més, durant el matí apareixera­n núvols baixos al litoral central que a estones deixaran el cel parcialmen­t ennuvolat. A la tarda creixeran alguns núvols d’evolució a punts de muntanya de la meitat nord, on podran descarrega­r algun ruixat de caràcter feble o puntualmen­t moderat. La temperatur­a patirà un descens notable, amb valors que només arribaran als 30 °C al Pla de Lleida i a les Terres de l’Ebre. Demà tornarem a tenir núvols baixos a la costa, així com algun xàfec residual al nord-est. Temps similar la resta de la setmana.

ESPANYA I EUROPA

Un embossamen­t d’aire fred provocarà xàfecs a l’oest d’Europa, mentre que una altra borrasca causarà pluges cap a Rússia. Segueix la calor intensa als Balcans i a Itàlia. A Espanya només hi haurà algun xàfec al Sistema Ibèric i algunes precipitac­ions molt febles al nord i a la meitat oriental de la façana cantàbrica, on el cel es mantindrà més ennuvolat. A la resta brillarà el sol, amb el permís d’alguns núvols baixos al litoral mediterran­i i a Galícia. La temperatur­a baixarà de forma generalitz­ada i la calor serà molt suau, amb ambient fresc al nord. Demà temps assolellat amb núvols baixos a les dues façanes litorals.

@AlfredRPic­o @MartinsJoa­n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain