La Vanguardia (Català-1ª edició)

EL POTENCIAL DEL 5G I LA REALITAT AMPLIADA PER ALS PETITS PACIENTS

-

5G Transatlan­tic Lab és un projecte de Garage Stories i la Mobile World Capital Barcelona que busca explorar el potencial de les tecnologie­s 5G i XR (realitat ampliada) aplicats a l’assistènci­a sanitària pediàtrica.

Les jornades Hack the Hospital, celebrades del 21 al 23 de maig, van fomentar la comunicaci­ó entre creatius i tecnòlegs de Barcelona i Boston a fi de desenvolup­ar projectes innovadors que redueixin l’impacte negatiu de l’experiènci­a dels pacients pediàtrics de llarga durada, i també de les seves famílies, a l’hospital.

Els organitzad­ors d’aquesta iniciativa social recorden com a principal motiu per participar en ella que uns 300.000 nens són diagnostic­ats de càncer cada any i que aquells que sobreviuen a la malaltia, juntament amb les seves famílies, pateixen efectes psicològic­s a llarg termini. com assessors per millorar dels mètodes d’innovació mèdica i adequar la informació que reben sobre els procedimen­ts que els afecten.

Es va obrir així un procés participat­iu amb nens adolescent­s a Barcelona i a l’hospital Boston Children’s que, a partir de grups de treball, va definir els aspectes en els quals la tecnologia mòbil podria facilitar l’estada hospitalàr­ia.

De la hackató, en un cap de setmana de maig, van sorgir dos projectes guanyadors. Un és Boost Board, una app per incentivar les interaccio­ns socials entre els pacients i millorar el seu estat d’ànim a l’intercanvi­ar missatges i generar espais de lleure amb els seus companys de planta.

L’altra app guanyadora és Squishy. Amb una càmera de 360 graus que pot detectar i transmetre emocions, els familiars i amics del pacient podran crear experiènci­es en temps real perquè el pacient visqui en primera persona algunes de les situacions que més troben a faltar, com un dinar familiar o una sortida amb els amics a la platja.

 ?? NEWTONLAB SPACE ??
NEWTONLAB SPACE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain