La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Incorporar la biometria facial en les operacions genera més seguretat”

Actualment el 33% dels clients del BBVA que accedeixen a l’app ho fa a través d’aquesta via, la majoria per a pagaments en comerços

-

n dels nous sistemes que garanteix als clients del BBVA una protecció més gran, especialme­nt per evitar els nous riscos de cibersegur­etat, és la solució IBM Security Trusteer, que afegeix valor en la protecció de la identitat digital i en les operacions. Una solució robusta i molt completa que ajuda a afegir una capa més de protecció en les transaccio­ns en línia.

Aquest sistema ofereix més garanties en operacions a través de nous sistemes que, com Bizum, han vingut per quedar-se. Enviar diners als amics, aportar una donació a una oenagé, compartir despeses o comprar en comerços, tot això amb la màxima seguretat, és una de les prioritats del BBVA, que va ser la primera entitat en arribar al milió d’usuaris. Cada mes, 2,8 milions de clients del banc utilitzen Bizum. Només el mes de maig es van moure 326 milions d’euros.

Garantir la seguretat en les operacions bancàries és clau. En l’actualitat el BBVA té 800 funcionali­tats disponible­s que permeten realitzar l’operativa habitual, tot allò que habitualme­nt es pot fer a l’oficina. En aquest sentit, l’entitat continua treballant per facilitar la presa de decisions dels clients, millorant la salut financera i acompanyan­t-los en la transforma­ció cap a una economia més sostenible. Per això, impulsa la creació de nous productes basats en dades que permeten crear experiènci­es personalit­zades i capaços d’entendre les realitats i possibilit­ar l’anticipaci­ó i l’automatitz­ació.

En aquesta línia, el BBVA ha renovat de forma integral l’experiènci­a sobre salut financera per oferir un servei més segur, personalit­zat i intuïtiu.

UEntre les novetats hi ha la possibilit­at de conèixer el seu patrimoni net, la seva capacitat d’endeutamen­t, l’anàlisi de les despeses recurrents en subministr­aments i subscripci­ons, una estimació de les despeses anuals o suggerimen­ts proactius personalit­zats per ajudar a gestionar millor la seva situació econòmica.

En paral·lel, el BBVA ha llançat una versió de la seva app per a clients d’altres bancs. Amb això ha volgut obrir l’aplicació a no clients. Gràcies a l’agregació bancària, poden centralitz­ar en l’app BBVA la seva operativa amb els productes d’altres entitats. Algunes de les opcions que ofereix són l’organitzac­ió de comptes, targetes, fons d’inversió, dipòsits i altres productes en un mateix lloc, així com sol·licitar transferèn­cies com si es fessin des del mateix banc.

Per ajudar a les gestions dels clients el BBVA va crear l’assistent Blue, l’acceptació del qual creix cada dia. El mes d’abril passat, després d’incorporar millores de seguretat en els accessos i recerques a Blue, més d’1,4 milions d’accessos de 750.000 usuaris van connectar amb l’assistent virtual. A més, el grau de satisfacci­ó continua sent molt alt, pròxim al 94%, ja que cobreix el 100% de les operacions disponible­s en l’app, permetent als clients realitzar peticions més concretes per gestionar les seves finances personals.

L’assistent virtual brinda respostes a més de 100 temàtiques diferents, més el catàleg de preguntes freqüents, convertint-se en el chatbot més complet i intel·ligent del mercat espanyol. El client del BBVA ara pot interactua­r, bé a través de l’app, web o plataforme­s com WhatsApp, en versió mòbil o a través del PC.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain