La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tenim nous preceptors

- Quim Monzó

El gest de Cristiano Ronaldo s’entén de seguida. Li agrada més l’aigua que la Coca-Cola. A mi també m’agrada més l’aigua que qualsevol refresc, si no és que encara estic mig adormit i necessito una dosi de cafeïna amb bombollete­s. Una altra cosa és que entengui el gest la Coca-Cola, que esquitxa uns calerons a tot això de l’Eurocopa i no li deu agradar gaire que els jugadors facin el tifa.

Però després del gest de Ronaldo va arribar el de Paul Pogba, que va enretirar l’ampolla de Heineken que tenia al davant. Pogba és musulmà i és sabut que els musulmans no beuen alcohol, almenys teòricamen­t. Però és que l’ampolla de Heineken que va enretirar era d’això que en diuen “cervesa sense alcohol” i que stricto sensu no es pot considerar ni tan sols cervesa. ¿Tan sòmines és Pogba que no sabia que l’ampolla que enretirava era 0,0%? ¿On era, doncs, l’afront a la seva religió?

El cas és que, d’ara endavant, abans de les rodes de premsa, els organitzad­ors de l’Eurocopa preguntara­n als futboliste­s si estan d’acord a tenir al davant

Amb aquesta sí, amb aquesta no, amb aquesta ampolla no surto jo

ampolles de Heineken. Si no hi estan, no n’hi posaran. Aquestes martingale­s només les faran si hi ha pel mig motius religiosos. Si són personals, no es tindran en compte i hauran de passar per l’adreçador. (Com si la religió no fos un assumpte tan personal com la tria del paper higiènic que vols fer servir.) La UEFA avisa que multarà els jugadors si davant dels mitjans continuen mostrant menyspreu cap als patrocinad­ors.

Ara passa a l’Eurocopa, però si el postureig prospera i qualsevol futbolista arriba a la conclusió errònia que és cuqui revoltar-se contra els seus patrocinad­ors, veurem coses interessan­ts. Quina època aquella que, per exemple, Parmalat patrocinav­a el Reial Madrid. Si fos ara, segur que hi hauria algun jugador militantme­nt vegà que, amb ganes de fer-se notar, rebutjaria la samarreta, diria que la indústria làctia explota de manera cruel les vaques i, de passada, recordaria als grangers que cal separar els galls de les gallines, perquè no les violin.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain