La Vanguardia (Català-1ª edició)

ISRG compra Deporvilla­ge per 175 milions d’euros

Els fundadors de l’empresa es mantenen en la gestió

- LALO AGUSTINA

L’empresa catalana de venda de material esportiu Deporvilla­ge, fundada a Manresa el 2010 per Xavier Pladellore­ns i Ángel Corcuera, ha estat adquirida pel grup ISRG, una multinacio­nal britànica del mateix sector. El grup comprador, amb ingressos de prop de 900 milions d’euros i més de 9.000 treballado­rs, compta amb les ensenyes JD Sports, una de les cadenes líders de venda de material esportiu al Regne Unit, Sprinter (amb seu a València i amb botigues per tot Espanya) i Sport Zone (Portugal). La transacció, anunciada ahir, s’ha tancat per uns 175 milions d’euros de valoració pel 100% de les accions de Deporvilla­ge.

La companyia catalana, els accioniste­s de la qual han estat assessorat­s per Arcano en aquest procés de venda, va facturar gairebé 120 milions d’euros l’any passat, un exercici rècord malgrat la pandèmia de la covid, tancat amb un auge del 60% dels ingressos en relació amb el presper supostat. El benefici brut d’explotació (ebitda) del 2020 es va situar entorn dels 10 milions, segons fonts de l’empresa. L’explosió de les vendes digitals, tant d’aquesta empresa com del conjunt del sector, ha facilitat la venda en un moment en què la liquiditat és abundant. Aquest any, la previsió de Deporvilla­ge és facturar al voltant de 175 milions d’euros en cent països i aconseguir un avenç de l’ebitda fins als 15 milions.

En l’acord de compravend­a s’ha tingut en compte aquesta projecció. Si es compleixen les previsions de vendes i beneficis, el preu final serà l’esmentat i coincidirà amb unes 12 vegades ebitda. O, dit d’una altra manera, un euro a càrrec del comprador cada euro de facturació de Deporvilla­ge.

Amb aquestes xifres i després d’anys d’esforç, Xavier Pladellore­ns es mostrava ahir molt feliç. “La nostra incorporac­ió a ISRG suposa una nova fita, és un pas molt important amb què esperem aportar al grup nostre coneixemen­t digital i alhora aprofitar les capacitats i oportunita­ts que ens brinda JD Sports”, va dir el conseller delegat de Deporvilla­ge. Tant ell com el seu soci tenen un compromís de permanènci­a; passat aquell període, poden vendre, a un preu ja establert, el 20% del capital que no s’ha inclòs en l’operació. Ara, l’objectiu és realitzar la integració i continuar creixent amb força.

El comprador és un grup la fortalesa del qual és en les botigues tradiciona­ls, si bé també ven per internet. Deporvilla­ge és 100% digital i ara es convertirà en la plataforma sobre la qual pivotarà tot el creixement en xarxes del grup. “A més, nosaltres ajudarem ISRG a entrar en algunes àrees en què som molt forts, com el ciclisme, el running i d’altres”, va afegir Pladellore­ns.

CONSELLERI­A D’EMPRESA I TREBALL

En tot just 10 anys de vida, Deporvilla­ge ha aconseguit facturar uns 175 milions i arribar a més de 100 països

 ?? LV ?? Xavier Pladellore­ns i Ángel Corcuera, fundadors de la companyia catalana
LV Xavier Pladellore­ns i Ángel Corcuera, fundadors de la companyia catalana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain