La Vanguardia (Català-1ª edició)

Elionor, princesa de Girona, demana que la societat escolti els més joves

Els Reis i les seves filles presideixe­n el lliurament de premis de la FPdGi

-

creativita­t i emprenedor­ia, sobretot entre els joves que represente­n aquelles qualitats”. La Princesa de Girona va tancar les seves paraules felicitant els premiats “els valors que represente­u són molt necessaris, sobretot per a la meva generació: esforç, solidarita­t, entusiasme, capacitat d’iniciativa i de superació”.

El Rei va recordar que els joves són la raó de ser de la FPdGi i, d’acord amb les paraules de la seva filla, va recórrer al seu missatge del Nadal passat en què va afirmar “que els joves no poden ser els perdedors d’aquesta situació”. Ahir va afegir que “és responsabi­litat de tota la societat ajudar-los a superar aquesta realitat, que mina la seva moral, la seva esperança, la seva confiança en el seu futur. Que és el de tots nosaltres com a país”.

El Rei va cedir el protagonis­me a la seva filla, que es va fer ressò dels problemes de la seva generació

El Rei va tenir un record per a Jaime Carvajal i Plácido Arango, membres del patronat de la FdGi, morts recentment .

A la cerimònia de lliurament, que va tenir lloc a l’auditori de CaixaForum, a Montjüic, no va ser-hi present ni Pere Aragonès, malgrat que, en la seva condició de president de la Generalita­t, és vicepresid­enta d’honor la FPdGi, ni l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Amb els Reis i les seves filles hi van ser la vicepresid­enta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, la delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera, així com el president de la fundació, Francisco Belil, i la seva directora general, Mónica Margarit.

A causa de les restriccio­ns sanitàries, a la cerimònia només hi van acudir els patrons de la fundació i familiars dels premiats. El periodista Carlos Franganill­o va ser l’encarregat de conduir l’acte que va començar amb un diàleg entre María Escudero Escribano, premi a la investigac­ió científica el 2018, i Frances Arnold, premi Nobel de Química del 2018. Els moments musicals van estar a càrrec de la violinista Leticia Moreno i la Camerata de l’Escola Superior de Música Reina Sofia i el periodista Juan Carlos Ortega, que, com en anys anteriors, va posar-hi el toc d’humor.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain