La Vanguardia (Català-1ª edició)

La connexió de la solidarita­t

Els cinc guardonats, activistes per un món més just

-

Els premiats d’aquest any són cinc joves que destaquen pel seu lideratge i innovació en projectes ideats per crear un món més just i solidari.

María Sánchez, veterinàri­a de camp i escriptora, ha estat reconeguda en la categoria d’Arts i Lletres per la seva “tasca en defensa de la cultura rural i el paper oblidat de les dones al camp”. Actualment treballa amb races autòctones en perill d’extinció i col·labora en diferents mitjans.

L’advocada Lucía Goy Mastromiec­hele ha rebut el premi Empresa pel seu “desenvolup­ament

profession­al sòlid i projecte empresaria­l d’alt potencial”. És sòcia fundadora de Goy Gentile Abogados, despatx de 15 treballado­rs i amb una facturació d’1,6 milions el 2019.

El guardó d’Investigac­ió Científica ha estat per al biotecnòle­g César de la Fuente Núñez per “la seva excel·lent trajectòri­a en el camp de la biologia computacio­nal”, àmbit en què investiga l’ús d’ordinadors per descobrir antibiòtic­s que puguin salvar vides.

Als tretze anys, Ousman Umar va emprendre un viatge a Europa a la recerca d’un futur millor. Per la seva tasca en la construcci­ó de l’oenagé Nasco Feeding Minds, “un projecte transforma­dor que aporta solucions al fenomen migratori”, ha rebut el premi en la categoria Social.

L’emprenedor social Juan David Aristizába­l ha estat reconegut en la categoria d’Internacio­nal per la seva tasca per fomentar l’ocupabilit­at, la formació i la tecnologia entre els joves d’Amèrica Llatina.

A més, en l’esdevenime­nt d’ahir es va aprofitar per lliurar els premis als guardonats de l’any passat, ja que la cerimònia del 2020 va ser cancel·lada a causa de la pandèmia del coronaviru­s. Són aquests: el cineasta Guillermo García López, l’empresària Pepita Marín Rey-Stolle, l’investigad­or científic Rubén Costa, l’emprenedor social Guillermo Martínez Gauna-Vivas i, en la categoria d’Internacio­nal, l’inventor Boyan Slat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain