La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les ‘start-ups’ es queden a la Gran Via

-

bra el teixit econòmic de l’àrea metropolit­ana de Barcelona. Tot i que l’impacte ha estat molt inferior que altres anys a causa del baix volum de congressis­tes que acostumen a arribar des de totes les parts del món, el Gremi d’Hotels de Barcelona qualifica el saló com un “èxit organitzat­iu sense matisos”, per la demostraci­ó de força que suposa i el posicionam­ent punter de la ciutat en el sector dels congressos.

En aquest sentit, el conseller delegat de la Mobile World Capital, Carlos Grau, defineix el Mobile d’aquest any com “l’edició més important fins ara, pel que significa”. Entre les administra­cions implicades en el saló hi ha la convicció que amb aquesta demostraci­ó d’entesa entre l’organitzac­ió i la ciutat, l’extensió del contracte del Mobile amb la Fira de Barcelona més enllà del 2024 pot estar més a prop, per bé que la GSMA no vol parlar fins que falti menys perquè expiri.

Molt abans, l’objectiu és tornar a estar al màxim nivell per a la cita de l’any que ve, del 28 de febrer al 3 de març del 2022, quan es pretén tornar a l’ocupació dels vuit pavellons del recinte Gran Via, com el 2019, en lloc dels tres que s’han omplert aquest any. En un d’aquests espais –probableme­nt al pavelló 8, en un extrem– hauran de fer espai al 4 Years From Now (4YFN), el saló de les empreses emergents i l’ecosistema local, que per primera vegada ha deixat de ser un esdevenime­nt paral·lel en un palau de Montjuïc i ha passat a tenir lloc dins del Mobile, compartint sostre amb el germà gran. “S’han establert moltes sinergies entre els emprenedor­s i el Mobile”, celebra el director del saló, Pere Durán. El dinamisme que es respirava en aquesta zona era el més proper a l’enyorada bullícia firal, molt per sobre de la resta. No és exagerat dir que el 4YFN ha estat el que ha salvat aquest Mobile estiuenc.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain