La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els ‘baby boomers’ hauran de treballar més per evitar una rebaixa de la pensió

Patronal i sindicats s’oposen al mecanisme d’equitat avançat per Escrivá

-

Hores després, les patronals CEOE i Cepyme van publicar una nota oficial en la qual van carregar contra el disseny apuntat per Escrivá i centrat en la generació del baby boom. “L’esmentada pretensió no forma part de l’acord assolit ni es comparteix”, van manifestar. Les organitzac­ions empresaria­ls van assegurar que el mecanisme d’equitat no pot centrar-se en un únic grup de treballado­rs. La definició està “supeditada a una futura negociació, ha de sustentar-se en l’equitat i la solidarita­t intergener­acional evitant, en tot cas, que recaigui sol sobre algunes generacion­s la sostenibil­itat del sistema”.

CEOE es va queixar de “la confusió generada per les desafortun­ades declaracio­ns realitzade­s pel ministre Escrivá”, recordant que s’han produït “el mateix dia” que es rubricava l’acord sobre la primera part de la reforma de pensions”.

Abans que la polèmica pel nou mecanisme d’equitat pugés de to, en la cerimònia del primer pacte presidida per Sánchez sota el reclam del mantenimen­t del poder adquisitiu de les pensions, patronal i sindicats van llançar advertènci­es sobre com de complicada serà la segona part de la negociació. A part de concretar el factor per contenir la despesa en les pròximes dues dècades i mitja, convé recordar que el Govern ha de tractar amb els agents socials qüestions tan espinoses com el destopall de les bases màximes de cotització i l’augment de les pensions màximes, els canvis en el còmput per calcular la pensió, el model de cotització per ingressos reals dels autònoms i la posada en marxa dels plans col·lectius de pensions.

“La pròxima negociació no serà senzilla, ni per la part empresaria­l ni la sindical”, va resumir el líder d’UGT. “El 2011 vam fer un gran esforç per la crisi que s’acostava. Les condicions d’avui no són exactament les mateixes”.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain